Eksperter spår Solbakken-suksess

Danske sportsredaktører hyller Ståle Solbakkens trenercomeback i FC København.

Solbakken ble onsdag presentert som ny trener i FCK. Han ledet også klubben i perioden 2005-2011. FC København har fått en krisestart på sesongen og står fortsatt uten seier etter fem kamper.

– Med tanke på de alltid ambisiøse målsettingene har det manglet villskap, temperament og sult etter seier i troppen. Nettopp slike egenskaper har Ståle Solbakken tidligere vist at han kan tilføre FC København. Derfor er det et åpenbart valg å hente ham tilbake, skriver sportsredaktør Søren-Mikael Hansen i Politiken.

I Ekstra Bladet gleder man seg over Solbakkens retur til dansk fotball.

– Tenk på amok-løpene langs sidelinjen, krangelen med Pep Guardiola, de ville jubelscenene og pressemøtene, som til slutt hadde utviklet seg til rene stand up-show, skriver sportssjef Allan Olsen.

Ekspertkommentatorene på TV er også positive. – Det er en stor personlighet som vender hjem. Tydelig i språk og handlinger. Garderoben, treningsfeltet og kampbanen er hans. Det vet og respekterer spillerne. De ser opp til og lytter til en nordmann med stor karisma og fem danske seriemesterskap, mener Flemming Toft i dansk TV2. (©NTB)