twitter (Foto: Dan Steinberg, © DC)
twitter (Foto: Dan Steinberg, © DC)

Dr. Phil beklager etter sextabbe på Twitter

Se meldingen som ble slettet etter bare noen minutter.

Av: Ingrid Marie Treborg

Phil McGraw (62) tar alltid opp etiske dilemmaer i det populære programmet sitt «Dr. Phil».

Tirsdag tok han også i bruk Twitter for å diskutere, men det gikk ikke helt etter planen.

«Er det OK å ha sex med en full jente? Svar ja eller nei til @drphil», lød meldingen han la ut, og det tok ikke mange sekundene før reaksjonene kom.

Reaksjonene var så mange og sterke, at Twitter-meldingen ble slettet etter et par minutter.

«Hvis Dr. Phil er full, er det OK for ham å tvitre?», svarte forfatter Cassie St. Onge.

– Ment som en spørreundersøkelse

pp
pp
En tidligere aktivist mot seksuelle overgrep, Carmen Rios sier til LA Times at Dr. Phil med Twitter-meldingen har bagatellisert alvorlige hendelser.

– Det er ingenting som heter «å be om det» eller «nei betyr ja», sier hun, og oppfordrer ham til å lage et program om voldtektsofre.

Hun har laget en kampanje på Change.org, hvor hun ber alle si sin mening om Dr. Phils Twitter-melding. 1100 har signert kampanjen, i håp om at han lager programmet.

Det er ikke kjent om det var Dr. Phil selv, eller en av hans assistenter som la ut meldingen. Skal vi tro hans talsperson, var det en assistent.

Talspersonen beklager at meldingen ble lagt ut.

– Dette var ment som en spørreundersøkelse i forbindelse med temaet i et program vi planla. Det var aldri ment som et personlig innlegg. Dr. Phil slettet meldingen så fort han så den, sier han.

Phil McGraw startet TV-karrieren i «The Oprah Winfrey Show», hvor han var fast psykolog i programmet. I 2002 fikk han sitt eget TV-program, «Dr.Phil», som ble en gedigen suksess. Programmet vises i store deler av verden, og her i Norge vises det på TV3.