Herman Stengel (Foto: Tore Rørtveit)
Herman Stengel (Foto: Tore Rørtveit)

Herman Stengel fra vitneboksen: - Jeg ble litt frustrert på Stabæk

Vitner om sin egen rolle i overgangssaken i Asker og Bærum tingrett.

Følg rettssaken dag for dag i vårt livesenter (fra 09.00)

Sandvika (TV 2): - TV 2 kom bort til meg på en trening og fortalte om en opsjon. Dette smalt vel 12. oktober. Jeg visste ingenting, så jeg ringte pappa. Så ble det masse ting i media. Jeg prøvde bare å gå på trening og bli en bedre fotballspiller.

Det sa Herman Stengel (17) da han vitnet i overgangssaken torsdag.

Han fortalte om sitt eget syn på å bli konfrontert via media på en inngått opsjon han ikke selv visste om.

– Jeg ringte og spurte pappa hva han hadde hørt. Jeg husker ikke hva han svarte. Jeg husker ikke om han hadde hørt om noen opsjonsavtale. Dette er ganske lenge siden, sa Stengel.

– Jeg hadde hørt om opsjoner før det skjedde. Jeg har spilt spill på PC, så jeg visste hva det var. Det er at du fikk kjøpsrett på en spiller, en førsterett, sa Stengel om egne kunnskaper rundt fotballaopsjoner.

Aktor ville vite hva Stengel tenkte om at han ikke visste at han selv var del av en.

Les også: Haakonsen ville gjøre «hasteendringer» i opsjonsavtalen

– Jeg skulle ønske de hadde sagt det til meg. Der og da ville jeg vite. Det hadde ikke vært noe problem, bare at det er jeg som bestemmer til slutt. Akkurat da skulle jeg gjerne ha visst om avtalen.

Ble du sint?

– Ja, jeg ble litt frustrert. Det var fordi jeg mente at de bare kunne ha fortalt meg om det.

Snakket du med noen om det?

– Nei.

Hvor var du da du singerte?

– Jeg bodde alene på hybel.

Leste du avtalen?

– Ja, jeg så over den. Jeg så det var en opsjonsavtale.

Var agent Jim Solbakken involvert i dette?

– Ja, han var involvert. Han var vel med. Men når, det jeg vet ikke. Jeg ringte ham etter at TV 2 kom bort til meg 12. oktober. Men jeg husker ikke hva jeg sa, men det var i forbindelse med opsjonsavtalen, sa Stengel.

Fotballspilleren husket ikke om faren Hans-Jørgen Stengel pratet med agent Solbakken i perioden. I retten bekreftet Stengel at han var 13 år da faren først opprettet dialog med den profilerte fotballagenten.

Stengel selv ringte Solbakken da han ble nedrent av interessenter da Stabæks G19-lag deltok i en eliteturnering i Italia.

– Det var mange som ville snakke med meg. Det var derfor jeg hadde ringt Solbakken for å få ham ned der. Jeg klarte meg fint uten å prate med alle de italienerne. Det var mange som var ute etter meg der. Det var Inter, Juventus, Fiorentina, forskjellige klubber. Det var snakk om 7-8 klubber, sa Stengel om den store oppmerksomheten rundt ham.

Stengel forlot retten for å dra på Stabæk-trening, og pressen kun lett med pressen etter forklaringen.

– Jeg klarte meg vel greit, sa Stengel mens han hastet bort fra lokalet.

Også far skal vitne
Stengel er det første i en lang rekke vitner som skal forklare seg i forbindelse med overgangssaken hvor fire fotballtopper er tiltalt. Senere torsdag skal også far Hans-Jørgen Stengel vitne i Asker og Bærum tingrett.

Stabæk og Vålerenga inngikk i 2011 en opsjon på spilleren, da 15 år gammel, pålydende fire millioner kroner.

Politiet mener avtalen ble inngått for å snyte Nancy for penger de hadde krav på i forbindelse med overgangen for Veigar Pall Gunnarsson. Islendingen ble solgt for én million mellom de samme to klubbene.

Stengel fortsetter akkurat nå sitt vitneavhør torsdag

Følg rettssaken dag for dag i vårt livesenter (fra 09.00)