«Smurfene 2» en av høstens storfilmer.  (Foto: Courtesy of Sony Pictures Animat)
«Smurfene 2» en av høstens storfilmer. (Foto: Courtesy of Sony Pictures Animat)
Michael Douglas og Matt Damon i et biografisk drama om et stormfylt seks år langt forhold mellom den verdenskjente pianisten Liberace og hans mye yngre elsker.
Michael Douglas og Matt Damon i et biografisk drama om et stormfylt seks år langt forhold mellom den verdenskjente pianisten Liberace og hans mye yngre elsker.
Ashton Kutcher i sin kanskje beste rolle i historien om Apple gründer Steve Jobs. (Foto: Glen Wilson)
Ashton Kutcher i sin kanskje beste rolle i historien om Apple gründer Steve Jobs. (Foto: Glen Wilson)

Hvilken film skal du se i kinomørket denne høsten?

Prinsesse Diana, Steve Jobs, dinosaurer og smurfer er noe av det du kan vente deg på kino fremover. Se trailerne og sjekk listen over de beste utenlandske kinopremierene her!

Av Astrid Dyson

Nordmenn elsker kino. Ifølge ssb.no er kino det tilbudet folk flest bruker når man ser på de ulike kulturtilbudene vi har. Her er det plukket ut noen av høstens mange kinopremierer for den glade kinogjenger.

Redaktøren i FilmMagasinet, Le LD Nguyen, sier at han gleder seg til Jan Ole Gersters «Oh Boy», Woody Allens «Blue Jasmine» (begge filmene går på kino nå).

– De har jeg allerede sett, nydelige filmer. «Oh Boy» er en liten perle av en film som i min bok får umiddelbar klassikerstatus hva indiefilmer angår. «Blue Jasmine» er en sylskarp og morsom beskrivelse av en rikmannsfrues fall, sier han om filmene som hadde premiere 16. august og 9. august 2013.

August

Skyggejegerne: Demonenes by - kommer 23. august
Filmen er basert på fantasyserien «The Mortal Instruments». Vår verden består ikke bare av én verden, får vi se i denne filmen.

Mitt liv med Liberace - kommer 30. august
Michael Douglas og Matt Damon i et drama bygget på virkelige hendelser. Dette er filmen om det trøblete forholdet mellom den verdenskjente pianisten Liberace og hans mye yngre elsker.

Smurfene 2 - kommer 30. august
«Smurfene» ble en supersuksess i USA, og oppfølgeren «Smurfene 2» skal være like underholdende for familien. Den onde trollmannen Gargamel lager mye bråk i oppfølgerfilmen.

September

The Act of killing - kommer 6. september
Dette er en dokumentar. Filmen følger lederne av Indonesias dødsskvadroner som myrdet over en million mennesker på 1960-tallet. En publikumsvinner i Berlin.

We`re the Millers - kommer 20. september
Jennifer Aniston fortsetter med familiefilmene. Denne komedien handler om hasj-dealeren David som ordner i stand en «liksom-familie» for å gjennomføre planen med å smuglet stoff.

The Butler - kommer 27. september
En butler sier ikke mye, men vet masse. Dette er den sanne historien om butleren som tjente åtte amerikanske presidenter i Det hvite hus.

Les også: En ny norsk kinofilm hver måned frem mot jul!


Oktober

Diana - kommer 11. oktober
Et møte med engelske prinsesse Diana i et drama hvor Naomi Watts spiller rollen som prinsessen. Filmen er fra de siste årene av livet hennes.

About Time - kommer 11. oktober
Alle hjerter gleder seg! Regissøren av «Love Actually» er tilbake med en ny komedie, selvfølgelig romantisk.

Fly - kommer 18. oktober
Noe for barna. Disneys «Fly» er i 3D animert og i denne eventyrkomedien møter du Dusty, et propellfly som drømmer om å konkurrere som et jagerfly.

November

Jobs - kommer 1. november
Ashton Kutcher får skryt av sin tolkning. Dette er filmen og historien om Apple-gründer Steve Jobs.

The Fifth Estate - kommer 1. november
Dramatikk. WikiLeaks har forandret spillereglene totalt. Denne thrilleren er basert på virkelige hendelser, «The Fifth Estate» avslører hvordan en internett-jypling klarer å avsløre korrupsjon.

Blå er den varmeste fargen - kommer 13. november
En film om seksuell oppvåkning. Den unge jenta Adèle er i et forhold med en gutt. Når hun møter Emma, en langt mer erfaren jente med blått hår, endres livet hennes for alltid.

Desember

The Wolf of Wall Street - kommer 6. desember
Leonardo DiCaprio spiller hovedrollen i denne historien som er basert på memoarene til Jordan Belfort. Belfort måtte sone 22 måneder i fengsel for blant annet manipulasjon av aksjer.

Hobbiten: Smaugs ødemark - 11. desember
Det er bare å kle seg ut! Den andre filmen i Hobbiten-trilogien, bygget på historien av «Ringenes Herre»-forfatteren J.R.R. Tolkien.

Walking with Dinosaurs 3D - kommer 20. desember
Tør du? Dinosaurene får nytt liv i 3D opplevelsen fra skaperne bak den populære TV-serien med samme navn.