GIKK AV BANEN: Dommeren i kampen mellom Strandkameratene og Bodøkameratene forlot banen i sinne. (Illustrasjonsfoto) (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove, © SOE)
GIKK AV BANEN: Dommeren i kampen mellom Strandkameratene og Bodøkameratene forlot banen i sinne. (Illustrasjonsfoto) (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove, © SOE)

– Dommeren ba spillerne reise til helvete, kastet fløyta si og gikk av banen

Sjokkerenede scener under Old Boys-kamp utenfor Bodø.

Den kan ofte gå en kule varmt for spillere på banen underveis i en fotballkamp, men det er sjelden dommeren mister besinnelsen og går av banen i ren frustrasjon. Vel, under Old Boys-kampen mellom Strandkameratene og Bodøkameratene skjedde akkurat det.

Dommeren forlot banen i raseri
Ifølge Bodonu.no nærmet kampen seg ferdigspilt da en spiller fra Bodøkameratene taklet en motstander stygt, noe som satte sinnet i kok hos en Strandkameratene-spiller. Han løp etter dommeren og ville vite hvofor det ikke ble tildelt frispark. Det som skjedde de neste minuttene sjokkerte de fleste som så kampen.

– Dommeren ba spillerne reise til helvete, kastet fløyta si og gikk av banen. Vi sto igjen helt paralyserte. Kampen var jo ikke blåst av en gang, sier Jørn Anders Jørgensen.

Jørgensen, som voktet målet for Bodøkameratene, sier at dommeren fortsatte utskjellingen på vei ut fra banen.

– Dokker e en gjeng med jævla drittunga, æ har fan ikke reist hit førr å få kjeft av noen satans snørrunga! Æ fær fan mæ heim, ropte dommeren ifølge Bodøkameratenes keeper.

Tv2.no var torsdag i kontakt med Bodøkameratene-spiller Rune Martinsen, som kan fortelle at han var sentral i opptrinnet.

– Det var faktisk jeg som sto for den såkalte taklingen. Jeg er helt enig med dommeren, det var ikke noe frispark, flirer Martinsen til tv2.no.

Les også: Fikk rødt kort for å vise dommeren hva han hadde under shortsen

– Litt nordnorsk krydder
Martinsen sier at det pleier å gå hett for seg i Old Boys-serien, men at han aldri har opplevd at dommeren har forlatt banen.

– Dette var en av de snillere kampene jeg har spilt, så jeg tror han dommeren hadde vært mye raskere av banen i noen av de andre kampene vi har spilt, sier Jørgensen.

– Det var jo bare en vennskapelig Old Boys-kamp hvor det var en lokal dommer som stilte opp siden den oppsatte dommeren ikke møtte opp. Som seg hør og bør i en Old Boys-kamp, så er det jo litt temperatur.

Bodøkameratene vant til slutt kampen 6-1 etter at spillerne overbeviste dommeren om å fullføre kampen.

– Det er helt uskyldig moro med litt nordnorsk krydder. Det er jo Nord-Norge, det er jo friskt språk. Vi reagerer ikke så mye på det, sier Jørgensen.

Les også: Dommer hevder han ble impotent etter angrep: – Han dro i testiklene mine
Les også: Utvist da han jublet for mål med ellevill trusefeiring

Skulle egentlig ikke dømme
Dommeransvarlig i Nordland fotballkrets, Kjell Nikolaisen, opplyser til tv2.no at det vanligvis ikke føres opp dommer til Strandkameratenes kamper på Sandhornøya grunnet lang reise. Lagene pleier å ordne med dommer selv.

Nikolaisen har kun hørt om opptrinnet etter at han ble kontaktet av en spiller etter kampen.

Til Bodonu.no sier dommeren at han egentlig ikke skulle dømme kampen.

– Jeg fikk en telefon 50 minutter før kampen startet, med spørsmål om jeg kunne dømme. Det var høy temperatur underveis, og fotballspillere generelt har vel en tendens til å tro at de kan det meste. Det vet jeg av erfaring fra da jeg selv spilte, sier han til nettstedet.

Det har ikke lyktes tv2.no å komme i kontakt med dommeren.