Ståle Solbakken
Ståle Solbakken

Håper Solbakken unngår «marerittet for dansk fotball»

Jan Jensen i danske Ekstra Bladet mener utfordringene står i kø for Ståle Solbakken.

Onsdag bekreftet FC København at klubben henter Ståle Solbakken tilbake som trener.

Nordmannen, som trente klubben fra 2005 til 2011 med stor suksess, har skrevet under på en treårskontrakt med Nordens største fotballklubb.

Men FCK har slitt tungt i dansk Superliga den siste tide.

LES OGSÅ: Ståle Solbakken blir ny trener for FCK

De er nest sist på tabellen og har ikke vunnet noen av sesongens fem første kamper.

Den kjente sportskommentatoren Jan Jensen i danske Ekstra Bladet mener FCK-ledelsen gjorde det riktige valget da Solbakken ble hentet tilbake.

– Ståle får det travelt med å endre dette inntrykket. Ellers blir Mesterligaen et skikkelig mareritt. Ikke bare for FCK, men også for dansk fotball som helhet

– Må unngå marerittet
– Ståle Solbakken har et par mindre vellykkede opphold i både tysk og engelsk fotball bak seg. Tålmodigheten rakte ikke til, og Ståles ideer og system fikk ikke tid til å slå gjennom, skriver Jensen på kommentatorplass.

– Men det endrer ikke på at han under sitt første opphold i FC København endret et utmerket lag til å bli et fantastisk lag, som kunne hamle opp med de sterkeste klubbene i Europa. Ståle Solbakken var med på å forme det beste danske landslaget siden Brøndbys lag i 1990-1991, mener han.

Jensen poengterer imidlertid at utfordringene står i kø for Solbakken i den danske hovedstadsklubben.

– Han får det ikke like lett denne gang. I hvert fall ikke i første omgang. Det er spillermaterialet ikke godt nok til. Med mindre han kan gjøre noe med det, når du tenker på hvilken forfatning FCK er i for øyeblikket. Det ligner et lag med en klar taperprofil, synes Jensen, før han understreker følgende:

– Ståle får det travelt med å endre dette inntrykket. Ellers blir Mesterligaen et skikkelig mareritt. Ikke bare for FCK, men også for dansk fotball som helhet, fastslår han.

Ståle Solbakken på onsdagens pressekonferanse, der han ble bresentert som ny trener i FC København. (Foto: Bax Lindhardt/NTB scanpix)
Ståle Solbakken på onsdagens pressekonferanse, der han ble bresentert som ny trener i FC København. (Foto: Bax Lindhardt/NTB scanpix)

– Det opplaget valget
DRs kommentator Andreas Kraul tror ingen andre passer bedre til den jobben som venter i FCK enn Solbakken.

– Å hente Ståle Solbakken tilbake til FC København, er som å hente en mann fra sin egen bakhage. Han er den mest suksessrike treneren noensinne i klubben og kan fremdeles huske koden til låsen på treningsanlegget, sier Andreas Kraul.

– FC København skal ikke ut i eksperimenter som Brøndby, som nylig har ansatt en ungdomstrener i Thomas Frank. De har bruk for en trener som kjenner klubben. En mann som har en fast spillestil og som kan levere resultater. Og derfor er valget av Ståle Solbakken helt opplagt, konkluderer Kraul.

– Gir oss et boost
Spillerne er glade for at Solbakken vender tilbake til Parken. FCK-profilen Thomas Kristensen ble ikke overrasket over dagens ansettelse.

– Men jeg er mer overrasket over at Ariel fikk sparken. Men når man først har valgt å sparke ham, så er jeg ikke overrasket over at klubben ansatte Ståle Solbakken. Han var det naturlige valget, sier midtbanespilleren til tv2.dk.

Før han fastslår:

– På kort sikt vil det selvfølgelig være et kjempeboost for hele klubben – og ikke minst for fansen. Ståle har en stor stjerne i klubben, og han kjenner klubben ut og inn. Og det samme gjør han med mange av spillerne, sier FCK-profilen.