Pedersen leies ut til Barnsley

Landslagsspiss Marcus Pedersen (23) skal denne sesongen leies ut fra Vitesse til engelske Barnsley, opplyste den nederlandske klubben onsdag.

Pedersen reiste til Vitesse fra Strømsgodset i 2010. Han har de to siste sesongene vært på utlån til Vålerenga og danske OB, etter å ha slitt med å få tillit i Vitesse. Nå er det engelsk fotball og mesterskapsserien som venter for den norske landslagsspissen.

– Den engelske spillestilen synes å passe ham bedre enn stilen til Vitesse. Barnsley har vært svært interessert i å hente ham, og han har vært interessert i å gå, sa klubbdirektør Ted van Leeuwen til klubbens nettside.

De to klubbene er enige om et leieopphold som strekker seg ut sesongen for 23-åringen. Før Pedersen sendes til England, forlenget han kontrakten med Vitesse med ett år slik at den gjelder til 2015.

– Jeg er veldig fornøyd med avtalen og at jeg får muligheten i England. Jeg gleder meg til å spille for Barnsley dette året, men målet er Premier League, sa Pedersen til VG.

Trolig debuterer Pedersen allerede i lagets møte med Joshua Kings Blackburn førstkommende helg. Pedersens nye klubb ligger nest sist i mesterskapsserien, etter en uavgjort og to tap på de tre første kampene. (©NTB)