rekdal
rekdal

Rekdal ga Betsson oddstips under pseudonymet «Hroar»

Og ble belønnet med 200 000 kroner.

Oslo Tingrett (TV 2 Sporten): Mats Zuccarello Aasen, John Carew og John Arne Riise er tre idrettsprofiler som dette året har inngått omstridte avtaler med utenlandske spillselskaper.

I Oslo Tingrett onsdag, der selskapet 6. Sans Event AS, som styrer Rekdals kommersielle rettigheter, gikk til sak mot Ålesund Fotball AS, kom det frem at Rekdal har levert oddstips og analyser til det utenlandske spillselskapet Betsson.

LES OGSÅ: Stabæk-topp i SMS: «Utfordringen vil være hvordan vi får 4 mill uten at det koples mot Gunnarsson»

Kalte seg «Hroar»
Norges Fotballforbund, som blant annet reagerte sterkt på Riises avtale med nettopp Betsson, tok kontakt med Aalesund juli 2012 etter å ha mottatt tips om at Rekdal leverte anonyme oddstips under pseudonymet «Hroar» på spillselskapets hjemmeside.

– Å jobbe med utenlandske spillselskap er ikke godt likt. Det er et veldig betent tema. Jeg spurte Rekdal om dette, og han bekreftet at han leverte tips og analyser. Det var en alvorlig sak sier, sier AaFK-direktør Henrik Hoff i tingretten.

Han sier han ga beskjed om at et slikt engasjement var uaktuelt, og at dette også ble formidlet til NFF.

– Kjetil mente det var kun han selv og toppsjefen i Betsson som visste om dette, men vi kunne aldri akseptere at dette fortsatte. Vi måtte dysse det ned for å unngå bruk, sier Hoff, som føler at Rekdal gikk bak ryggen på sin tidligere arbeidsgiver Aalesund FK.

Rekdal-rådgiver og styreleder i selskapet 6. Sans Event AS, Tron Mathisen, fortalte i retten at han i ettertid ble kjent med at den nåværende VIF-treneren fikk 200.000 kroner for sine tips og analyser til Betsson i 2012.

Vitner fra Trondheim
Kjetil Rekdal selv er vitne i rettsaken og deltok på telefon fra Trondheim der han forbereder seg til kveldens kvartfinale mot Rosenborg.

– Jeg ble invitert på en pokertur til Malta i 2010. Henrik Hoff sa ja til at jeg kunne reise, og jeg tok med Tor Hogne Aarøy og min kone Ane Guro Skaare. Han ble også gjort oppmerksom på at Betsson betalte turen, forteller Rekdal som også hevder Hoff var kjent med og sa det var helt greit at han bidro med anonyme tips og analyser.

– Mitt navn ble aldri brukt. I et møte med Hoff etter NFF tok kontakt sa han at han skulle ta seg av det og at det ikke var noe problem, sier Rekdal.

Den tidligere landslagsspilleren hevder i et vitneutsagn at dette ikke var noen fast avtale, men bekrefter at han i 2012 fikk 200.000 av spillselskapet.

I rettssaken i Oslo har eventbyrået 6. Sans Event AS stevnet Ålesund Fotball AS for 1.296.250 kroner. Rekdal har i tillegg til sin ordinære trenerkontrakt hatt en avtale om sine markedsrettigheter med dette selskapet, og ÅFAS inngikk en avtale om eksklusive kommersielle rettigheter knyttet til den profilerte treneren. Partene er ikke enige om disse rettighetene tok slutt da Rekdal ble sparket fra AaFK i november 2012, og ÅFAS har kommet med et motkrav på 713.230 kroner.

Informasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund fastslår at dersom ikke Rekdal hadde kuttet ut avtalen, hadde han ikke kunnet fortsette som trener i Norge.

– Det å jobbe for et utenlandsk spillselskap, som er en direkte konkurrent til Norsk Tipping, vår hovedsamarbeidspartner, er for oss totalt uakseptabelt. Og noe vi slår hardt ned på, opplyser Graff til smp.no.