georg (Foto: TV2 Pressesenter)
georg (Foto: TV2 Pressesenter)

Gjør comeback i «Hotel Cæsar» etter 14 år

– Dere trodde kanskje at jeg var død ...?

Av Ingrid Marie Treborg

Til høsten er det duket for nok en «Hotel Cæsar»-sesong, og heller ikke i høst skal det stå på verken dramatikk og interessante vendinger.

Under TV2s høstlansering i Bergen tirsdag, ble en reklamefim for den kommende sesongen offentliggjort.

Se videoen øverst i saken!

Etter å ha vist små snutter med maktkamp, skyting, fekting og romantikk, skimter man baksiden av en stol. Stolen snur seg, og der sitter Toralv Maurstads karakteristiske rollefigur Georg Anker Hansen.

– Heeei ..., sier han.

– Dere trodde kanskje at jeg var død?

Les også: Slik blir høsten på TV 2

toralv
toralv

Dukket opp i drøm

Skjørtejegeren Georg var å se i serien fra 1998 til 1999, før han fikk kreft i bukspyttkjertelen og tilsynelatende døde.

Han gjorde et lite comeback i 2004, men da bare i drømmene til rollefigurene Juni, Astrid og Jens-August. I drømmen fortalte han dem ting om fremtiden.

– Det var stor gåsehudfaktor under innspilling da Maurstad gikk inn i rollen som Georg Anker Hansen igjen. Det var fantastisk å se på og jeg sto der med ærefrykt, sier «Cæsar»-sjef Arne Berggren til tv2.no.

Og:

– Georg Anker Hansen er viktig i norsk TV-historie. Han er en legende, men jeg kan ikke røpe noe. Personlig synes jeg Toralv er en mystisk , merkelig og uforutsigbar skikkelse, og det er supergøy å skrive han inn igjen i serien.

Berggren sier at han i høstens sesong ønsket å gå tilbake til starten av serien.

– Ved å grave i fortiden, fant vi hull som vi kunne bruke til å lage ny historie. En gave til oss som skriver på serien - vi kommer til å snu opp ned på alt, sier han og ler.

To X Toralv

Det blir dermed dobbel dose Toralv Maurstad denne høsten, for han blir også å se i «Stjernene på slottet».

Han er den eldste av de fem kjendisene som drar til Toscana for å prate om løst og fast mens kameraene går.

Utenom Maurstad, er skuespiller Dennis Storhøi, TV 2-profil Fredrik Græsvik, artist Lise Karlsnes og håndballproff Gro Hammerseng med.

– Det var jo folk fra forskjellige områder, så det var stas å høre om hva de har opplevd, og spennende å møte så mange begavede mennesker. Jeg kjente ingen av dem privat, så det var selvfølgelig interessant å se hvordan skjebnen har ført folk dit de er i dag, sier Maurstad til tv2.no.

Les også: Stian Blipp blir nytt medlem i «Torsdag kveld fra Nydalen»

artikkelen fortsetter under bildet

toralv
toralv

Kona som elskerinne

Tidligere har Maurstad fortalt «God kveld Norge» at det var slitsomt å spille inn serien på slutten av 90-tallet.

– Det var jernhardt arbeid, og slett ikke så godt betalt når en tenker på hva vi produserte. Vi laget nesten én og en halv spillefilm per uke, sa han, men understrekte at han ikke angret på at han takket ja til rollen.

– Det var moro, en hyggelig atmosfære, og etter hvert en veldig flink teknisk stab. Og Beate var med som elskerinne, så det passet jo godt, både på den ene og den andre måten, sier han og referer til kona Beate Eriksen som også spilte i serien.

Mange var kritiske til at den anerkjente teaterskuespilleren skulle spille hovedrollen i en såpeopera, men det lot ikke Maurstad seg affisere av.

– Da jeg begynte på «Cæsar», var det nok av dem som rynket på nesen og var ganske fulle av forakt over at jeg nedlot meg til å være med i en såpeserie. Men etter hvert har det vist seg at kritikerne mine nærmest står i kø for å få være med i serien.

Juni er tilbake

juni
juni
I videoen ser man også at Anette Hoffs rollefigur Juni Anker-Hansen gjør comeback på hotellet.

Anette har hatt en liten pause fra serien for å jobbe fulltid som Virginia Woolf på Agder Teater i Kristiansand. Hoff har vært med i «Hotel Cæsar» siden starten, men hun har vært ute i permisjon én gang tidligere.

– Jeg er veldig takknemlig for å ha gjort «Cæsar», men det er også veldig viktig for meg å gjøre annet skuespillerarbeid. Når jeg får tilbud om å gjøre slike fantastiske ting, kan jeg ikke si nei, sa hun til tv2.no i august, men bedyret at hun skulle komme tilbake.

– Så lenge «Cæsar» er på skjermen, er jeg nok med, sa hun.

Hva Juni Anker Hansen nå skal finne på, får man se i «Hotel Cæsar».

– Kanskje jeg er her for å ta makten tilbake, sier hun hemmelighetsfullt.