HØYAKTUELL TIL VUELTAEN: Edvald Boasson Hagen får trolig et flott plaster på Tour de France såret, nemlig deltakelse i Vuelta a España. (Foto: Andersen, Aleksander)
HØYAKTUELL TIL VUELTAEN: Edvald Boasson Hagen får trolig et flott plaster på Tour de France såret, nemlig deltakelse i Vuelta a España. (Foto: Andersen, Aleksander)

Boasson Hagen går for etappeseiere i Vuelta a España

– Han får en fri rolle, bekrefter sportsdirektør Kurt Asle Arvesen.

Edvald Boasson Hagen sykler som forventet Vuelta a España for Team Sky. Det bekrefter Kurt Asle Arvesen til tv2.no.

Resten av laget vil bli offentliggjort senere tirsdag formiddag.

Planen ble lagt umiddelbart etter krasjet i Tour de France der Boasson Hagen pådro seg to brudd i skulderen.

– Vi hadde et møte med han rett etter touren, og da han kom tilbake på sykkelen ganske fort så gjorde vi ledig en plass for han på Vuelta-laget ganske fort, sier Arvesen til tv2.no.

Fri rolle
Gjenopptreningen etter bruddet har gått bra for Edvald og Arvesen er optimistisk på adeptens vegne i det TV 2-sendte rittet.

– Han vil kunne gjøre en kjempejobb for våre sammenlagtkapteiner Rigoberto Uran og Sergio Henao, mener Team Skys sportsdirektør.

– I tillegg vil han få mange muligheter til å gå for etappeseier selv. Han får en fri rolle, så om formen er bra og det passer seg slik kan han gå for egne resultat.

Det er første gang Boasson Hagen sykler Spania rundt og en etappeseier vil i tilfelle bety at han har vunnet en etappe i alle de store etapperittene, Giro d' Italia, Tour de France og Vuelta a España.

Tror ikke velten skremmer Edvald
En viss usikkerhet knytter det seg likevel til nordmannen som ikke har syklet kompetitivt siden den stygge velten.

– Treningsmessig er han i bra form, men det er noe helt annet å kjøre løp og årets Vuelta er sinnsykt hard, sier Kurt Asle Arvesen.

– Tror du han vil være hemmet i spurtene etter velten?

– Nei, det tror jeg han kommer til å komme kjapt over. Han er god teknisk på sykkelen, og spurtene i Spania er som regel ikke så ville som i Tour de France hvor det er flere av verdens beste spurtere med. Han vil være tilbake der han var, han er så og si 100 % restituert.

Les også: Boasson Hagen tilbake på landeveien

Tredje siste rittet
Etter Vueltaen gjenstår bare to ritt for Boasson Hagen denne sesongen.

Først lagtempo-VM for Team Sky, og deretter VMs fellestart for Norge før han får ferie. Arvesen tror et treukersritt er perfekt oppladning for den 26 år gamle syklisten.

– Dette kan bli en like bra oppladning som han hadde fått uten velten, spår den tidligere proffsyklisten.

Vuelta a España starter på lørdag og du kan se rittet på TV 2 Sport og tv2sumo.no.

Her kan du se velten som sendte Edvald ut av Tour de France:

730848