Bård Finne (Foto: Marit Hommedal/NTB scanpix)
Bård Finne (Foto: Marit Hommedal/NTB scanpix)

Brann-talent klar for Köln

Bård Finne er enig med den tyske 2. Bundesliga-klubben Köln om en overgang.

Ifølge Bergens Tidende skev Finne mandag under for Köln.

Kölns sportsdirektør Jörg Jakobs var på plass i Bergen for å gjennomføre sluttforhandlingene om de personlige betingelsene i 18-åringens kontrakt.

Köln bekrefter på sine hjemmesider at Finne har skrevet under på en kontrakt som strekker seg fra januar 2014 og ut 2017-sesongen.

– Bård Finne er en rask og sterk spiss med et stort potensial for fremtiden, som vi i FC Köln ønsker å utvikle videre. Vi har sett spilleren i aksjon over en lengre periode og har nå benyttet anledningen til å signere ham etter at kontrakten med Brann gikk ut, opplyser Jörg Jakobs.

Det har lenge vært klart at Finne kom til å forlate Brann ved sesongslutt.

LES OGSÅ: Nordkvelle solgt til Odd – Finne forlater Brann ved sesongslutt

– Lykkes Bård Finne i Köln så finnes det nesten ingen grenser for hvor stor han kan bli i den byen der. Det er en fantastisk tradisjonsrik klubb med en vanvittig fotballinteresse.

Branns toppscorer
– Det jeg kan si om Bård Finne, er at det nå er avklart at han forlater Brann etter sesongen. Bård har gitt beskjed om at han vil til utlandet og forlenger ikke kontrakten. Han spiller for oss på vanlig måte ut sesongen. Men til hvilken klubb han eventuelt går til i utlandet får Finne svare på selv, sa Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen til TV 2 Sporten tidligere denne måneden.

Bård Finne har scoret fem mål i Tippeligaen denne sesongen etter bare tre kamper fra start. Han har imidlertid kommet inn som innbytter ti ganger så langt denne sesongen.

Finne forlater Brann som Bosman-spiller siden kontrakten går ut etter sesongen.

Klubben har imidlertid krav på en millionsum i såkalt utdanningskompensasjon fra tradisjonsrike tyske klubben.

LES OGSÅ: Thioune med herlig revansj da Viking snudde til 3-2-seier: – Jeg hadde tårer i øynene

Ståle Solbakken (Foto: INA FASSBENDER/Reuters)
Ståle Solbakken (Foto: INA FASSBENDER/Reuters)

– En enorm fotballinteresse
Ståle Solbakken har tidligere vært trener i Köln, men fikk sparken våren 2012.

Han håper Finne lykkes i den tyske klubben.

– Lykkes Bård Finne i Köln så finnes det nesten ingen grenser for hvor stor han kan bli i den byen der. Det er en fantastisk tradisjonsrik klubb med en vanvittig fotballinteresse. Finnes det stor lidenskap i Bergen rundt Brann, så kan du kanskje gange det med hundre i Köln, forteller Ståle Solbakken til TV 2 Sporten.

– Men jeg håper for Finnes del at han opplever stabilitet og at klubben vil satse på ham. Tiden vil vise om Finne tok et riktig valg nå, men han er nok først og fremst hentet dit som et prosjekt for fremtiden. Köln spiller et system nå med kun én spiss, og Bård Finne må nok vente en stund før han eventuelt blir et førstevalg, konstaterer Solbakken.

– Rådgiverne har også et ansvar her, med tanke på at de er de som har anbefalt Bård Finne denne klubben. Derfor håper jeg at de har gjort et grundig arbeid i forkant og vet hva Finne kan vente seg, poengterer den tidligere Köln-treneren.