En lykkelig og stolt prins William forteller om papparollen og sin førstefødte ønn, prins George. (Foto: CNN)
En lykkelig og stolt prins William forteller om papparollen og sin førstefødte ønn, prins George. (Foto: CNN)

Prins William snakker ut om papparollen

– Jeg ser på livet litt annerledes nå.

Av: Troy Gulbrandsen

Prins William snakket i dag for første gang om papparollen i et intervju med CNN. Prinsen innrømmet at både han og Catherine var nervøse før de skulle vise fram sønnen George til hele verden utenfor St. Mary's sykehus i London.

Sjokk og frykt

– Jeg tror jeg følte mest sjokk og frykt. Jeg gikk på adrenalin og det samme gjorde Catherine, så det var bare en glede da vi endelig fikk vise ham fram, som det selvsagt er for alle foreldre når de viser fram sitt barn og kan fortelle alle at det er det vakreste som finnes, fortalte Prince William til CNN.

William fortalte også om hvordan han har taklet å være i fokus for hele verdens oppmerksomhet.

– Det er ikke et sted jeg føler meg komfortabel, men jeg vet at når jeg innehar den stillingen jeg har, så er det påkrevet av meg. Jeg er bare glad for at så mange mennesker hadde lyst til å se George. Jeg er bare glad for at han ikke skrek hodet av seg, fortalte en avslappet og stolt William.

PRINCE GEORGE: To stolte foreldre utenfor sykehuset i London viser fram Prins George av Cambridge for første gang. (Foto: LEON NEAL, © JR/dan)
PRINCE GEORGE: To stolte foreldre utenfor sykehuset i London viser fram Prins George av Cambridge for første gang. (Foto: LEON NEAL, © JR/dan)

Måtte trene med barnesete

Det var Prins William som selv satte barnesetet med George i bilen og reporter Foster påpekte at mange fedre sikkert ville missunt ham fordi han klarte det på bare noen sekunder. Men William innrømmet at han hadde trent.

– Tro meg, det var ikke første gang jeg gjorde det. Jeg hadde trent på forhånd fordi jeg var livredd at jeg skulle gjøre noe dumt slik at George falt ut av setet eller bildøren ikke ville låse seg skikkelig, så jeg hadde trent, fortalte prinsen.

Ville kjøre familien selv

At Prins William selv valgte å kjøre bilen med sin kone og sin nyfødte da de kjørte hjem fra sykehuset ble tatt opp som et emne under intervjuet.

– Jeg kan være akkurat så selvstendig som jeg selv ønsker å være. Både jeg, Catherine og min bror Harry er oppdratt på en annen måte enn tidligere generasjoner i kongehuset og jeg føler alltid at hvis jeg kan gjøre noe selv - da vil jeg gjøre deg selv. Det var veldig viktig for meg som far å kunne kjøre min familie fra sykehuset selv. Jeg liker ikke så mye «fuzz» så da gjør jeg det heller selv, sa William.

NERVEPIRRENDE: Prins William fortalte at han var livredd for at barnesetet skulle falle ut av bilen foran sykehuset og at han måtte trene på forhånd. (Foto: Sang Tan, © AMB**LON** JF**LON**)
NERVEPIRRENDE: Prins William fortalte at han var livredd for at barnesetet skulle falle ut av bilen foran sykehuset og at han måtte trene på forhånd. (Foto: Sang Tan, © AMB**LON** JF**LON**)

En liten rabbagast

Og Prins William har allerede oppdaget noen personlighetstrekk hos sønnen.

– Hehe, han er en liten rabbagast. Han minner meg litt om meg selv og broren min Harry da vi var yngre, sa William som også fortalte at han var det første til å skifte bleie på sønnen og at han ikke får like mye nattesøvn som før.

– Det går greit, jeg får mer søvn enn Catherine. Hun gjør en fantastisk jobb, sa William.

– Hvordan går det med henne?

– Hun har det veldig bra. Min kone Catherine og min sønn George er nå min største prioritet i livet, sa prinsen.

Opplever livet på en annen måte

William fortalte at det å bli pappa har forandret ham som menneske.

– De siste ukene har for meg vært en veldig annerledes følelsesmessig opplevelse. En opplevelse jeg trodde jeg aldri skulle få oppleve og selv om jeg bare har vært pappa noen uker opplever jeg livet på en annen måte, avsluttet den stolte prinsen til CNN.

– Sjarmerende intervju

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland forteller til tv2.no at han synes den britiske prinsen gjør god figur i det ferske intervjuet.

– Dette er et veldig sjarmerende intervju med en sjarmerende prins og nybakt pappa. Jeg synes William svarer ærlig og direkte på journalistens spørsmål – og viser både humor og selvironi. Og selv om han spøker om både søvnløse netter og bleiebytter, skinner Williams åpenbare stolthet og kjærlighet til «Catherine og lille George» tydelig igjennom. Samtidig er det jo litt sjarmerende at han også husker å ta med kjæledeggen «Lupo» som del av familien, sier han.

- I Storbritannia tror for øvrig velinformerte mediefolk at nye bilder av den britiske lilleprinsen og hans stolte foreldre vil bli offentliggjort denne uken, kanskje allerede i dag eller i morgen. Så vi får følge med, avslutter Totland.

Les Totlands kongeblogg her