Sommerferien er over, og høstkuppene begynner å dukke opp. Ikke alle
Sommerferien er over, og høstkuppene begynner å dukke opp. Ikke alle "høstpriser" er spesielt gode når man sjekker nærmere, men noen kupp finnes. Vi har lett etter fristende sommerbiler til høstpris. (Foto: Finn.no/Autodb.no)

Nå kan du gjøre høstkupp på kul bil

Mange vil gjerne selge før vinteren kommer.

Det kan være mye fin sommer igjen når fellesferien er slutt – noen gang er selv det beste igjen. Det vet man heldigvis ikke på forhånd.

Det man vet, og som gjentar seg år etter år, er at anledningene til å nyte hobbybilen for svært mange blir langt færre når feriedagene er over. Mange mangler også et sted å ha bilen over vinteren, eller kvier seg for å styre med det, og kalkulerer inn salg til en rimelig høstpris i budsjettet.

Mange mangler vintergarasje

For deg som har en ekstra garasjeplass på vinteren er det svært interessant. Da kan du kjøpe bil til hyggelig pris nå, nyte den på ledige stunder helt til snøen kommer, og så kanskje gjøre et godt salg til våren – hvis du ikke blir så glad i bilen at du beholder den en stund til.

Vi har kikket på noen av høstkuppene som begynner å dukke opp nå. Mange bruker helt klart ”høstpris”-begrepet for å dekke over at de på ingen måte er billige, men noen unntak finnes. Hvilke av disse har du mest lyst på?

2003 Opel Speedster, kr. 189.074,-

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Den var rå som bare det, og noe helt annet enn man kunne vente seg fra Opel. Samtidig var den bygget av Lotus, i bunn og grunn nesten samme bil som Lotus Elise, men uten det tilsynelatende kaoset av buede linjer som sistnevntes design led under.

Se annonsen her:

Opel Speedster var dyr i Norge, og få ble produsert. Dermed har prisen holdt seg høy, og veldig billig vil den nok aldri bli. Dette er en av de tidlige utgavene uten turbo, noe som sikkert bidrar til å forklare hvorfor den selges til ”høstpris”. Dekkene er slitt og snart er det tid for EU-kontroll – men tar du sjansen er dette den billigste Opel Speedsteren i Norge for øyeblikket.

Les også: Speedster var Opel-modellen ingen hadde ventet seg

1997 BMW Z3, kr. 41.530,-

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

BMWs lille roadster fikk litt medfart da den kom, da kvaliteten på den USA-bygde bilen ble sagt å ligge litt under vanlig BMW-standard. Men den tok seg opp, og har vunnet godt ry som kosebil. Det gjør nok denne også, selv om selgeren nok skremmer unna noen mulige kunder ved å bruke et bilde av en bil med ”lambo-dører” som hovedbilde i annonsen.

Se annonsen:

For riktignok følger ombyggingssett for dørene med, men det er heldigvis ikke montert. De fleste vil nok heller bruke tiden på å utbedre de små manglene etter EU-kontrollen for å få seg en fin Z3 – skal man ha en billigere er det i øyeblikket bare en med defekt motor og en totalt rundbulket bil å velge mellom på nettet.

Les også: MX-5 eller Z3 - hvilken roadster bør du velge?

2010 Fiat 500 C, kr. 120.000,-

Faksimile: Autodb.no
Faksimile: Autodb.no

Nye Fiat 500 er en typisk moderne ”jålebil” som finnes i et utall forskjellige versjoner, med forskjellige farger og forskjellig appell. Denne tror vi må være usedvanlig ”bred”, med sort lakk, knall rødt skinn og rød cabriolet kan vi ikke tenke oss at en slik bil kan bli så mye tøffere.

Se annonsen her:

Skal vi dømme ut fra nettet kan den ikke bli særlig billigere heller. 120.000 kroner er helt i nederste kant sammenlignet med øvrige biler av denne typen, og utstyrsnivået virker å være ganske høyt på denne. Når selger også byr på omregistreringsavgiften er det bare å smile bredt, og beholde taket nede så lenge det er røde grader på termometeret.

Les også: Fiat 500 Esseesse - dette er en liten kruttønne