KAN SPILLE HOVEDROLLEN: Den amerikanske skuespilleren Bradley Cooper kan ende opp med å spille Lance Armstrong i filmen om hans liv.  (Foto: PATRICK KOVARIK, © mlm)
KAN SPILLE HOVEDROLLEN: Den amerikanske skuespilleren Bradley Cooper kan ende opp med å spille Lance Armstrong i filmen om hans liv. (Foto: PATRICK KOVARIK, © mlm)

Amerikansk stjerne i Armstrong-film

Bradley Cooper vil bidra i filmen om Lance Armstrongs liv.

Den amerikanske skuespilleren Bradley Cooper har sagt ja til å stille opp i filmen om Lance Armstrongs liv «Red Blooded American».

Ifølge Huffington Post er det Deadline.com som skriver at Cooper skal ha meldt seg som produsent til filmen, i tillegg til at han ønsker å spille en sentral rolle.

Kan spille Armstrong
Det er den amerikanske filmprodusenten Jay Roach som ønsker å lage en film om Armstrong.

Rollene som Lance Armstrong selv, samt rollen som hans kamerat og tidligere lagkamerat Tyler Hamilton, er ledige. Det er foreløpig usikkert hvilke av rollene Cooper vil spille.

Les også:Armstrong utelatt fra jubileumsvideoen til Tour de France

I 2011 gjorde Hamilton et intervju med «60 minutes» der han fortalte at han hadde sett Lance Armstrong dope seg mens de syklet sammen for US Postal.

Flere filmer
Dette er ikke den eneste Armstrong-filmen i utvikling. J.J. Abrams, som er deleier i produksjonsselskapet Bad Robot sammen med Paramount, har kjøpt filmrettighetene til boken «Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong». Også her skal Cooper ha blitt tilbudt en rolle, men 38-åringen har valgt Roach sin film.

Ifølge NME.com har det lenge vært spekulert i at Sony Pictures hadde planer om å lage en film om Armstrong med Jake Gyllenhaal i rollen som texaneren, men produksjonsselskapet skal angivelig ha droppet planene etter at dopingsaken rundt Armstrong eskalerte.