Dette er overgangssaken

- I 2009 blir islendingen Veigar Pall Gunnarsson solgt fra Stabæk til den franske toppklubben Nancy. Prisen skal være 15 millioner NOK.

- Sommeren 2010 hentes islendingen tilbake til Stabæk for under 1 million NOK. Han har ikke hatt noen stor tid i Frankrike. Nancy har sikret seg en klausul i salgskontrakten at dersom spilleren blir videresolgt, skal de ha 50 prosent av salgssummen.

- Sommeren 2011 fatter Rosenborg interesse for spilleren. Trøndernes bud er vesentlig høyere enn én million kroner. I ettertid viser det seg at også RBK åpner for Stabæks ønske om opsjonsmodell.

- Stabæk velger å selge spilleren til Vålerenga for en million kroner. Samtidig kjøper Vålerenga en opsjon på en 15 år gammel ukjent Stabæk-spiller for langt over markedsverdi. Den franske klubben Nancy har derfor krav på 500.000 NOK.

- 12. oktober sprekker nyheten om at Stabæk reduserte videresalgsbeløpet til franske Nancy ved å selge en opsjon på fire millioner for en 15-åring - uten at spilleren eller hans foresatte visste noe.

- 27. oktober kommer påtalenemndas innstilling: De ønsker å straffe Stabæk med maksstraff på 500 000 kroner. Vålerenga med 350 000 kroner. Erik Loe med med tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 18 måneder. Inge André Olsen med tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 18 måneder. Truls Haakonsen med tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 12 måneder.

- 8. november avslører TV 2 Sporten at Rosenborg la inn et bud på Gunnarsson pålydende én million kroner, samt 4,25 mill for bosmanspilleren Johan Andersson.

- 10. november melder nemnda at Rosenborg er bedt om å sende tilleggsinformasjon, og at klubben kan bli innstilt til straff. Erik Hoftun innrømmer at «bjellen burde ringt» i forbindelse med klubbens bud på Veigar Pall Gunnarsson. Hoftun sier han kjente til videresalgsavtalen Stabæk hadde med Nancy.

- 18. november opplyser Stabæk at de er enige med Nancy om en økonomisk kompensasjon med en totalramme på 1,57 millioner kroner.

- 30. november pågrep Asker og Bærum politidistrikt sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, og permittert sportsdirektør i Vålerenga, Truls Haakonsen. De to er siktet for overtredelse av straffeloven § 275 jf. § 276, grov økonomisk utroskap.

- 16. desember pågrep politiet ytterligere to personer i saken. Styreleder Lars Holter Sørensen i Stabæk AS og tidligere styreleder i Stabæk Fotball, Erik Loe, er pågrepet og siktet i overgangssaken.

-17. oktober 2012 ble det også tatt ut tiltale mot styreleder i Stabæk Fotball AS, Lars Holter Sørensen, sportslig leder i Stabæk Fotball, Inge André Olsen, tidligere sportsdirektør i Vålerenga Fotball, Truls Håkonsen, og et tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS. På grunn av bevisets stilling ble styreleder i Stabæk Fotball LFI, Erik Loe, frikjent.

- 18. november 2012: Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS vil prøve saken for retten etter at de nektet å godta forelegget de ble ilagt.