berzow
berzow

Mannen med det utrolige navnet arrestert igjen

Beezow Doo-Doo Zopittybop-Bop-Bop har ingen planer om å gi seg.

Av Ingrid Marie Treborg

Det er ikke så lett å være Beezow Doo-Doo Zopittybop-Bop-Bop (32).

I desember i fjor ble Zopittybop-Bop-Bop arrestert for besittelse av våpen og marijuana, samt utstyr for fremstilling av narkotika. Det helt spesielle navnet hans gjorde ham verdenskjent, og ble et hett samtaleevne i amerikanske talkshows.

Talkshowkonge Jimmy Kimmel (45) gjorde narr av både ham og TV-reportere som måtte uttale navnet hans på direkten.

Nå er Zopittybop-Bop-Bop bak lås og slå igjen, skriver Wisconsin State-Journal.Han risikerer fem år i fengsel. Familien hans protesterer mot arrestasjonen, og sier at han må bli lagt inn på psykiatrisk umiddelbart.

Skulle selge marijuana

tv
tv
20. juli fikk politiet i Washington County i den amerikanske delstaten Iowa en rekke telefoner fra bilister som klagde på at en turkis bil kjørte vinglete i midtrabatten.

Bilen ble stanset, og sjåføren var Beezow Doo-Doo Zopittybop-Bop-Bop.

Under arrestasjonen fant politiet marijuana og brukerutstyr på 32-åringen og medpassasjer Zacahary Marinan.

Ifølge tiltalen hadde Zopittybop-Bop-Bop planer om å selge marihuanaen. Han og medpassasjeren ble satt i arresten, og førstnevnte venter nå på sin andre narkodom.

Fangevokter Dennis Boecker beskriver overfor Wisconsin State-Journal 32-åringen som «et svært interessant individ med et svært interessant syn på livet».

Slik forklarer han navnet

CNNs Anderson Cooper (46) satte i vår Zopittybop-Bop-Bop på sin «RidicuList», og spurte: «Hva får noen til å endre navnet sitt til dette her?».

Det har Zopittybop-Bop-Bop, som fram til 2011 het Jeffrey Wilschke, svaret på. Han sier at han fikk det helt spesielle navnet godkjent av en dommer i Iowa, og derfor formelt sett ikke er Jeffrey mer.

Han sier at han identifiserer seg med ordlyden i det nye navnet sitt.

– Fornavnet mitt: «Eksplosjonen av tilstedeværelsen av sammenhengene i universets uendelige kjærlighet i universet». Doo-Doo: «Hverdagens kamp, med den bevisstheten, at med kjærlighet kommer kaos». Zopittybop-Bop-Bop: «Resultatet av den kampen, som ofte er ironisk, særlig fordi alt liv ender i døden», har han fortalt Wisconsin State-Journal.

jimmykimmel (Foto: Jamie McCarthy,
  © zd)
jimmykimmel (Foto: Jamie McCarthy, © zd)
Etter at Zopittybop-Bop-Bop fikk nyss i at talkshowkonge Jimmy Kimmel hadde pratet om ham på TV, sa han at han ikke var lei seg for å ha blitt gjort narr av.

– Det var svært interessant. Jeg planlegger å bli verdenskjent, og jeg forutså at noe slikt ville skje, sa han om Kimmel-omtalen.

Tidligere har han fortalt at han kunne hatt godt av psykiatrisk behandling, men da bare med samtaleterapi og ikke med medikamenter.

– Jeg hadde hatt godt av et opphold på et psykiatrisk sykehus – hvis jeg kunne blitt behandlet i mitt eget tempo, og ikke med dop, sa han.

Vil ha broren innlagt

Hans søster Kathryn Wilschke (29) sa i fjor at familien ønsker at storebroren hennes får behandling for det de tror er schizofreni.

De ber om at 32-åringen blir innlagt på psykiatrisk i stedet for å måtte sitte fengslet.

– Jeg skjønner at navnet er morsomt, men samtidig er dette en veldig trist situasjon, sa hun.

Facebook-siden sin skriver Beezow Doo-Doo Zopittybop-Bop-Bop at han røker marijuana hver dag, og at han liker zombiefilmer. Han skriver at interessene hans er følgende: «gåing», «ståing», «spising» og «tenkning». Det står også at han er singel.