Thiounes herlige revansj

Dommerkrangler, rasismebeskyldninger og suspensjoner var glemt. Søndag viste Makhtar Thioune seg fram en helt annen side og bidro sterkt til Vikings snuoperasjon da Brann ble slått 3-2.

2-2-scoringen til 29-åringen etter pause fra Nigeria var det klasse over. Trond Olsen raidet seg fri på venstrekanten, slo 45 grader tilbake til Thioune, som fra 15 meter sendte ballen knallhardt i hjørnet på et flott volleyskudd.

Tolv minutter senere ble Thioune byttet ut, men det var ikke fordi han spilte dårlig. Thioune spilte en meget god kamp og viste at han fortjente tilliten som trener Kjell Jonevret ga ham.

Jonevret har stått rakrygget ved spillerens side, selv om Viking-ledelsen offentlig har sagt at de gjerne vil bli kvitt spilleren.

Det har nemlig stormet rundt Thioune i år. I april beskyldte han dommer Svein-Erik Edvartsen for rasisme. Enda mer bruduljer ble det etter en kamp mot Bryne 29. mai. Da endte Thioune opp i en krangel med dommer Tom Harald Hagen, og det kulminerte med seks kampers utestengelse. Thioune har ikke spilt mange kamper for Viking denne sesongen.

Da smakte det godt med en scoring mot Brann i vestlandsderbyet på Viking stadion søndag. (©NTB)