Ti strake seirer for Bodø/Glimt

Med 1-0 over Follo holder Bodø/Glimt stø kurs mot eliteserien. Etter nordlendingenes tiende strake seier har de fortsatt tolv poengs luke på toppen av 1. divisjon.

Søndagens knepne seier kom i en sjansefattig affære på Ski stadion. Vegard Braaten ble matchvinner på enkelt vis i det 52. minuttet. Han bredsidet inn ballen etter en Glimt-kontring.

Etter 19 av 30 runder tyder alt på at gultrøyene spiller i eliteserien neste år. Nærmeste utfordrer er Bryne, som ligger tolv poeng bak Glimt etter 4-2-seieren i toppoppgjøret mot Kristiansund søndag.

Sogndal-innlånte Ørjan Hopen startet scoringsballet med et frispark i det femte minuttet. Jean Mendy kvitterte for Kristiansund, men Oddbjørn Skartun ordnet 2-1 like før pause. I annen omgang scoret Tommy Eide Møster og Skartun igjen for Bryne, mens Simon Markeng satte inn Kristiansunds trøstemål.

Ranheim er også involvert i toppkampen etter 0-0 borte mot Mjøndalen. Laget er to poeng bak Bryne, likt med firer Stabæk. Kristiansund følger ytterligere ett poeng bak.

Elverum tok seg opp fra jumboplassen med sterke 5-1 over Ullensaker/Kisa på hjemmebane. Kent Håvard Eriksen og Martin Brekke ble tomålsscorere i storseieren. (©NTB)