Effektivt Sogndal senket Sarpsborg

En sjanse var nok for Sogndal da Sarpsborg ble påført sitt sjuende strake tap i eliteserien i fotball søndag.

Etter en god start på sesongen har sarpingene sunket som en stein og ligger nå under nedrykksstreken. Sogndal var heldig som fikk med seg poeng og bør være overlykkelige over å ha fått med seg tre. Med ti runder igjen ligger Jonas Olssons mannskap relativt komfortabelt midt på tabellen.

Hjemmelaget Sarpsborg åpnet best i en tam første omgang. Etter hvert fikk Sogndal grei kontroll og virket litt hvassere de gangene de angrep. Sjanser var det ikke mange av. Typisk nok kom kampens eneste scoring på dødball da Gilbert Koomsons presise frispark ble utnyttet etter 33 minutter.

Sarpsborgs keeper kolliderte med Jérémy Berthod i forkant av scoringen slik at det var enkelt for Sidy Sagna å bredside ballen i åpent mål. Sarpsborgs tre sjanser kom mot slutten av omgangen, men som i de siste kampene, manglet hjemmelaget den nødvendige kvaliteten foran motstanderens mål.

Helt tydelig ble det på overtid da Thórarinn Valdimarsson fikk en gavepakke av Sogndal-keeper Erik Dahlin, men fra to meters hold vippet Valdimarsson ballen i hendene på en takknemlig keeper.

I annen omgang var det stort sett spill mot et mål, men til tross for et spillemessig overtak var det få klare målsjanser Sarpsborg klarte å produsere. Nærmest var nykommer Derek Decamps på en corner midtveis i omgangen, men Sogndal fikk ryddet unna på streken. Godt forsvarsspill er også en kunst, og søndag var trener Jonas Olsson og resten av Sogndal-laget kunstnere. (©NTB)