sintmann2
sintmann2

Se Arsenal-supporterens tirade mot styret og Wenger: – Total inkompetanse

Stadig flere Arsenal-fans krever både Arsene Wenger og direktør Ivan Gazidis' avgang.

Video med tillatelse fra ArsenalFanTV.

Sesongstarten ble den verst tenkelige for Arsenal.

Tap 1-3 hjemme for Aston Villa, og en rekke skader på sentrale spillere var det siste en tynn Arsenal-tropp trengte.

Det fikk fansen på Emirates til å reagere.

– Det du så der var resultatet av total inkompetanse av styret og manageren. Det kunne ikke ha gått noe verre, sier en engasjert Arsenal-supporter til ArsenalFanTV - en YouTube-kanal av og for «Gooners».

– De må gå
Han frykter nå at klubben går glipp av Mesterligaen, som følge av at laget ikke er blitt forsterket før kvalifiseringsrunden mot Fenerbahce onsdag.

Alex Oxlade-Chamberlain og Kieran Gibbs måtte gå av banen med skade, Bacary Sagna fikk seg en smell i nakken og også Tomas Rosicky er et spørsmålstegn etter kampen.

Det kommmer i tillegg til Laurent Koscielnys røde kort og at Thomas Vermaelen, Nacho Monreal samt Abou Diaby måtte stå over kampen med skade på forhånd.

– En av dem (Ivan Gazidis og Arsene Wenger), om ikke begge av dem, må gå, slår han fast med hevet røst.

– Jeg har en beskjed til styret: Skjerp dere eller kom dere ut, dere har sviktet alle supporterne. Du burde skamme deg Gazidis.

Se tiraden i videovinduet øverst i saken.

Inaktivt overgangsvindu
Før sommerens overgangsvindu lovet Arsenal-direktør Ivan Gazidis at klubben hadde penger tilgjengelig. Likevel har kun en spiller kommet inn dørene, Yaya Sanogo på fri overgang.

Samtidig har et titalls spillere forsvunnet ut dørene, noe som har gjort stallen i tynneste laget ifølge både eksperter, supportere og Wenger selv.

Under og etter kampen mot Aston Villa hørtes tilropene «bruk noe j*vla penger» og laget gikk av banen til enorm pipekonsert.

Les også: Drømmestarten ble mareritt for Arsenal - fansen raser

Arsenal har penger, og Wenger sa etter kampen at han ikke har noe motvilje mot å bruke det.

– Vi er på markedet, og vi er klar for å kjøpe spillere. Om vi ikke bruker penger, så er det fordi vi ikke finner spillerne. Vi bruker 24 timer i døgnet på å identifisere de riktige spillerne, sa en presset Arsenal-manager etter kampen.

– Jeg kan forstå fansen. Vi ønsker å gjøre våre fans glade. Når du ikke klarer det, så blir man lei seg.

Supporteren utenfor Emirates kjøper ikke den forklaringen.

– Du kan ikke sitte med 180 millioner pund (1,6 mrd. kroner) i banken og spille Cazorla som nettopp har kommet av flyet fra Ecuador. Han er utslitt. Hva skjer i denne klubben? Du har tatt stoltheten ut av den, Gazidis!

BRUK, BRUK, BRUK: Denne supporteren lar Wenger får se hva han mener. (Foto: Scanpix)
BRUK, BRUK, BRUK: Denne supporteren lar Wenger får se hva han mener. (Foto: Scanpix)

Giftig supporteratmosfære
Også internt blant Arsenal-fans er splittelsene store, det ble rapportert om tilløp til slagsmål på Emirates-tribunene underveis i kampen mot Villa.

Han lar ikke muligheten gå fra seg til å også kreve lederen i Arsenal Supporters Trust, Tim Payton, sin avgang - til applaus fra medsupporterne rundt.

– Alle må gå, roper en annen.

«Hvor har vårt Arsenal forsvunnet (Svart skjerf-bevegelsen)» er en gruppering av Arsenal-fans som startet med å gå med svarte og gule skjerf på kamper for å markere misnøye.

Gruppen ble organisert i 2009, da flere supportere allerede da følte seg sviktet av klubben. Nå omtaler de seg selv som Arsenals største og raskest voksende supportergruppering, og har forfattet et åpent brev til Ivan Gazidis publisert i Daily Mail.

Der legger de ikke skjul på sin misnøye med måten klubben er styrt på, og hevder det er lenge siden det har vært så dårlig stemning blant fansen av Londons mestvinnende klubb.

– Der har ikke vært en så giftig atmosfære hos Arsenal på over 30 år, og styret har sett på mens ting har gått fra ille til verre. Jeg er sikker på at du innser at dette ikke kan fortsette.

Les også: TV 2 Sporten vurderer Premier League-lagene: Arsenal

Wenger trygg på å bli sittende
Samtidig hevder Arsene Wenger at han ikke frykter for jobben sin.

– Vi lever i en verden der alle har en mening som er definitiv, og jeg må leve med det. I 16 år har jeg vist min lojalitet til denne klubben. Mitt fokus ligger på å gjøre det bra. Det er den eneste bekymringen jeg har.

Dersom resultatene ikke bedrer seg, og/eller ingen nye spillere kommer inn dørene vil nok presset på Arsene Wenger bli ennå tøffere.

Se høydepunkter fra Arsenal-Aston Villa her:

737298