Thorkildsen skuffet med 7.-plass i VM

Andreas Thorkildsen ga seg før siste omgang av VM-finalen i spyd lørdag. Han endte på 7.-plass etter 81,06 meter.

Etter det femte kastet tok han av seg skoene og den støttebandasjen han alltid bruker.

Han fikk opp sitt lengste kast med 81,06 meter i den femte omgangen. Da gikk han fra sjuende- til sjetteplass, men finnen Antti Ruskanen passerte ham i sitt siste kast igjen. Så var det slutt for Thorkildsen. Han lå en kort periode på tredjeplass i konkurransen, men var egentlig aldri med i medaljekampen. Thorkildsen innledet med et kast på 80,53 meter. Deretter fikk han 76,82, dødt, 80,62 og altså 81,06.

I 2010 var Andreas Thorkildsen regjerende europa-, verdens- og olympisk mester, men han mistet VM-tittelen sin i 2011 i mesterskapet i Daegu. I EM i Finland i fjor mistet han også EM-tittelen, og i forrige store mesterskap, OL i London, ble han nummer seks.

Storfavoritten Vitezslav Vesely vant gullet med et kast på 87,17 meter. Han fikk opp vinnerkastet sitt i første omgang og tok kommandoen i konkurransen. Men det ble en spennende finale, for Tero Pitkämäki dro til med 87,07 meter i den tredje omgangen og holdt virkelig liv i gullkampen. Finnen hadde et godt sistekast på litt i overkant av 85 meter, men det holdt ikke helt. Han fikk sølvet.

Russeren Dmitrij Tarabin, som har kastet lengst av alle denne sesongen, sikret bronsen i det siste kastet med 86,23 meter. Han skjøv da kenyaneren Julius Yego vekk fra seierspallen. (©NTB)