HADDE VANNSKREKK: Venninnen til avdøde Linn Madelen Bråthen, Monica Hafredal (innfelt) mener det ikke er mulig at Bråthen har tatt sitt eget liv.
HADDE VANNSKREKK: Venninnen til avdøde Linn Madelen Bråthen, Monica Hafredal (innfelt) mener det ikke er mulig at Bråthen har tatt sitt eget liv.

– Det er helt usannsynlig at Linn tok sitt eget liv

Monica Hafredal mener venninnen endelig hadde fått det livet hun drømte om.

Av Nicklas Storeng Smelror

Monica Hafredal (30) vokste opp sammen med Linn Madelen Bråthen i Stathelle. Hun var tremenning av den avdøde 33-åringen, og er sterkt preget av venninnens bortgang.

Hafredal er overbevist om at barndomsvenninnen ikke tok sitt eget liv på brua i Brevik natt til 3. august.

Fredag ble Linn Madelen Bråthen begravet i en stappfull Stathelle kirke. TV2.no avslørte at den nå siktede politimannen opprinnelig skulle være en av seks personer til å bære kisten til 33-åringen under begravelsen.

– Betydd mye for mange

– Linn var en fantastisk person. Hun hadde en strålende personlighet som gjorde at alle ble glad i henne. Hun var alltid blid og fornøyd og alltid hyggelig å prate med. Hun hadde alltid noe positivt å si om andre, forteller Hafredal til TV2.no.

Siste gangen hun traff Linn gikk hun med en barnevogn. Det er slik Hafredal husker venninna.

– Hun passet barn for mange, og hun elsket barn. Det var sånn man alltid så henne - med en barnevogn.

Fredag ble det kjent at at den 40 år gamle politimannen som er siktet for forsettlig drap varetekstfengsles i fire uker.

– Retten ila mannen fullstending isolasjon i to uker og brev og besøkskontroll samt medieforbud i resten av varetektsfengslingen, opplyser Vestfold politidistrikt.

Les også: Finn Abrahamsen: – Skremmende at familie og venner måtte skaffe bevis

OVERVÅKINGSBILDE: Her går den drapssiktede politimannen sammen med Linn Madelen Bråthen (33), som ble funnet død ved Sandøya utenfor Brevik natt til 3. august.
OVERVÅKINGSBILDE: Her går den drapssiktede politimannen sammen med Linn Madelen Bråthen (33), som ble funnet død ved Sandøya utenfor Brevik natt til 3. august.

– Hun tok ikke sitt eget liv

Da Hafredal fikk sjokkbeskjeden om at Linn hadde tatt sitt eget liv ved å hoppe fra Breviksbrua, mente hun umiddelbart at dette ikke kunne stemme.

– Jeg tenkte at det ikke var mulig. Det var bare helt ubegripelig. Det er helt usannsynlig for meg at hun har tatt sitt eget liv. Det er ikke aktuelt engang at det har skjedd, sier venninnen oppgitt.

– For det første har jeg hørt at hun var livredd for vann. At hun skulle hoppe i havet, det er helt usannsynlig. Det er bare ikke henne å gjøre noe slikt. Livet hennes de siste årene har vært såpass bra, at dette er ikke noe hun kunne ha gjort, slår venninnen fast.

Les også: Politimannen skulle bære kisten i Linn Madelens begravelse

Hun forteller at Linn var lykkelig og hadde det fint.

– Hun hadde fått et helt nytt liv. En samboer, et hjem og hun hadde begynt å tenke på å skaffe seg sin egen familie. Ting hadde begynt å falle på plass i livet til Linn. Det er helt usannsynlig at hun skulle gjort noe sånn, forteller en tydelig preget venninne.

Det var natt til 3. august at Linn Madelen Bråthen sist ble sett i live. I timene før tragedien skal politimannen som er siktet vært på besøk hos avdøde og hennes samboer. En gang etter 02-tiden skal Linn Madelen Bråten og politimannen ha gått en tur sammen mot Brevikbrua.