Aly Cissokho  (Foto: FRANCISCO LEONG/AFP)
Aly Cissokho (Foto: FRANCISCO LEONG/AFP)

For «tannskadet» for Milan – nå er han klar for Liverpool

Aly Cissokho klar for utlån til Anfield-klubben.

Valencia-backen Aly Cissokho er Liverpools nye signering, ettersom Anfield-klubben bekrefter på sine offisielle hjemmesider at 25-åringen er klar på en ettårig utlånsavtale.

Venstrebacken gjennomgikk den medisinske testen mandag og trente med sine nye lagkamerater tirsdag.

Franskmannen har én landskamp og er hentet inn for å gi konkurranse til José Enrique om plassen på venstresiden av Liverpool-klubbens forsvar.

– Jeg er veldig glad for å være her. Jeg synes Liverpool har et fantastisk fotballag og gode ting, og sammen kan vi oppnå store ting. Det vil bli en nyttig erfaring for meg å spille sammen med spiller av topp kvalitet. Jeg har erfaring, men har fremdeles mye å lære, sier Cissokho til Liverpool sine hjemmesider.

Kan du lede ditt lag til suksess?
Spill Premier League-manager
Les også: Premier League-tipset: Disse lagene rykker ned

KLAR FOR LIVERPOOL: Aly Cissokho lånes ut til Liverpool i én sesong. (Foto: http://www.liverpoolfc.com/)
KLAR FOR LIVERPOOL: Aly Cissokho lånes ut til Liverpool i én sesong. (Foto: http://www.liverpoolfc.com/)

AC Milan-overgang i grus grunnet «tannskade»
25-åringen har hatt en begivenhetsrik karriere de siste årene, etter at storspill i Portugal gjorde ham aktuell for noen av Europas største klubber.

Etter å ha slått gjennom for alvor i Vitória Setubal signerte han i januar 2009 for Porto, men allerede samme sommer begynte spekulasjonene til en enda større klubb å svirre.

Det ble rapportert om at selveste AC Milan hadde sikret seg ham i midten av juni, men på et eller annet stadie i den medisinske testen brøt overgangen sammen.

I ettertid hevdet italienerne at problemer med tennene hans over tid ville skape muskulære problemer, noe som fikk backen til å se rødt.

– Jeg har aldri hatt et slikt problem i min karriere, akkurat slik jeg aldri har hatt muskulære problemer de siste årene, sa Cissokho den gangen.

Les også: «Tannskadd» spiller irritert på AC Milan

Selv om det var tennene som var den opprinnelige forklaringen mente de fleste at det egentlig var det økonomiske i handelen det hele strandet på.

– Porto vil ikke at jeg skal prate om dette, men det virkelige problemet er ikke tennene mine. Alt dette handler om penger, sa spilleren selv.

I stedet gikk han videre til Lyon, der han etter tre suksessfulle sesonger sikret seg en overgang til Valencia forrige sommer. Den éne sesongen i La Liga endte med 20 kamper, og nå skifter han altså beite til Premier League og Liverpool.

LIVERPOOL-AKTUELL: Aly Cissokho fikk 18 kamper fra start i sin første sesong for Valencia. Nå vil Liverpool ha venstrebacken. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
LIVERPOOL-AKTUELL: Aly Cissokho fikk 18 kamper fra start i sin første sesong for Valencia. Nå vil Liverpool ha venstrebacken. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Tror du Cissokho blir en Anfield-suksess? Ta diskusjonen her!