Fredag ble det klart at toppidrettssjef Jarle Aambø er ferdig i jobben om én måned. Han skal frivillig ha valgt å gi seg, men nekter for at han er presset ut som en følge av massiv kritikk etter svake resultater i London OL i fjor sommer.
Fredag ble det klart at toppidrettssjef Jarle Aambø er ferdig i jobben om én måned. Han skal frivillig ha valgt å gi seg, men nekter for at han er presset ut som en følge av massiv kritikk etter svake resultater i London OL i fjor sommer.

Vukicevic om Aambø: – Noen i toppen har fått det som de ville

TV 2s ekspert: – Rart at det kommer seks måneder før OL.

Moskva/Bergen (TV 2 Sporten): – Det er rart at det kommer seks måneder før OL. Jeg regner med at det kommer spekulasjoner rundt dette. Så sent som i april sa han at han ønsket å fortsette, så jeg tror dessverre at det er noen i toppen der som har fått det som de ville, sier TV 2-ekspert Christina Vukicevic.

Fredag ble det klart at toppidrettssjef Jarle Aambø er ferdig i jobben om én måned. Han skal frivillig ha valgt å gi seg, men nekter for at han er presset ut som en følge av massiv kritikk etter svake resultater i London-OL i fjor sommer.

Totalt har Norge tatt 55 OL-medaljer med Aambø som sjef under fire OL. 42 av disse under vinter-OL. I de fire mesterskapene før Aambø tok over som leder, tok Norge 66 medaljer, hvorav 50 var i vinter-OL.

– En solid leder
Vukicevic har kun lovord å dele om den avtroppende moldenserens innsats ved roret.

Oslo  20130816.
Jarle Aambø (f.v.), idrettspresident Børre Rognlien, Inge Andersen, generalsekretær i Norges idrettsforbund, og Tore Øvrebø under en pressekonferanse på Olympiatoppen i Oslo fredag. Aambø går av som toppidrettssjef, mens Øvrebø tar over som konstituert toppidrettssjef.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Oslo 20130816. Jarle Aambø (f.v.), idrettspresident Børre Rognlien, Inge Andersen, generalsekretær i Norges idrettsforbund, og Tore Øvrebø under en pressekonferanse på Olympiatoppen i Oslo fredag. Aambø går av som toppidrettssjef, mens Øvrebø tar over som konstituert toppidrettssjef. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

– Dette kommer som en stor overraskelse på utøverne. Jeg har bare gode ord å si om ham. Det kom veldig, veldig overraskende på meg, og sikkert på andre utøvere også. Det er en trist dag for norsk idrett og for Olympiatoppen. Det er mange utøvere som deler den oppfatningen, sier TV 2-eksperten.

Og hun hyller Aambø for å sette mennesket foran prestasjoner.

– Han er en av de få lederne i idretten som setter mennesket foran utøveren. Det er en egenskap du ikke finner så lett i idretten. Han var opptatt av hvordan man hadde det, og ikke nødvendigvis hvordan man presterte. Det er en uvanlig kvalitet hos en toppleder hvor alt måles i prestasjoner, sier Vukicevic.

– Tiden er kommet for å gå over i en annen rolle, sa Jarle Aambø selv på dagens pressekonferanse.

Les også: Aambø bekrefter avgangen: – Jeg er ikke blitt presset ut

Sentral i Petar Vukicevic-saken
Christina Vukicevic selv mener Olympiatoppen mister en viktig ressurs.

– Jeg, som ikke har de samme merittene som Marit Bjørgen, ble behandlet akkurat likt som henne. Han var en ufattelig god leder og et tvers igjennom godt menneske, sier Vukicevic.

– Alle de som er der oppe kommer til å merke at han er ferdig og går over til noe annet. Han har en høy stjerne, sier eksperten.

I november i fjor ble det klart at Aambø visste om beskyldningene mot Christina Vukicevics far Petar Vukicevic, men at han ikke tok saken videre til friidrettsforbundet.

– Vi hadde halvannen times gjennomgang med Jarle Aambø og fikk alle fakta på bordet som han kjenner til, sa idrettspresident Børre Rognlien til TV 2 den gang.