solveig kloppen til nett (Foto: Espen Solli)
solveig kloppen til nett (Foto: Espen Solli)

– Hvorfor i all verden gjør jeg dette her?

Solveig Kloppen er ordentlig nervøs før kveldens «Amanda»-utdeling.

Av Line Barka og Pål Fredrik Pedersen

Solveig Kloppen er på plass i Haugesund, og har ikke sovet veldig godt i natt.

Nå har jeg kommet dit hvor jeg tenker, hvorfor i all verden gjør jeg dette her?, smiler en nervøs Solveig Kloppen.

Kloppen er en erfaren programleder og har ledet «Idol» og «Hjelpekorpset», men til tross for sin rutine, er hun ordentlig nervøs før hun i kveld skal lede Amanda-utdelingen på TV 2

– Jeg kjenner det i hele kroppen, og jeg må konsentrere meg om å puste med magen. Dette er gode gamle nervøsistetstegn, sier Kloppen til TV2.no.

– Men etter å ha sagt de første ordene på scenen i kveld, da husker jeg hvorfor jeg gjør det, smiler hun.

Les også: – Jeg hadde stor skrekk for å dykke under vann

Filmroller

Solveig kjenner norsk filmbransje godt, og har selv hatt en del filmroller. Hun tror allikevel at mange kritiserer valget av programleder, men tar det med stor ro.

– Noen tenker kanskje at det burde vært en skuespiller som var programleder. Jeg har jo både roller i «Fox Grønland» og «Bot og bedring» på samvittigheten, også har jeg spilt lesbisk i «Kvinnen i mitt liv», så litt erfaring har jeg fra norsk film, sier hun.

Solveig er kjent for å være lettrørt, og som programleder for «Idol», ble det mye tårer. I kveld frykter hun at det også kan bli litt tårer.

– Det kan godt hende at jeg blir litt rørt selv og, men jeg har ikke tenkt å stortute på scenen, sier Solveig til TV2.no

Se kveldens Amandashow på TV 2 fra kl. 20.00

Luksusliv

Solveig Kloppen er tobarnsmor, og ser på jobben i Haugesund som et fint lite pusterom i ellers ganske stresset hverdag.

– Jeg føler at disse dagene er et luksusliv, det er jobbing selv om det er litt ferie og. Bare det å konsentrere seg fullt og helt om en tv-produksjon, og ikke måtte hjem for å brette klær og smøre matpakker føles som luksus. Men jeg kommer til å løpe hjem til barna i morgen formiddag, avslutter Solveig til TV2.no.