hund ( © NHG KAJ**TOK**)
hund ( © NHG KAJ**TOK**)

Plutselig begynte den eksotiske løven å bjeffe ...

Løve var hund i kinesisk dyrepark.

Av Ingrid Marie Treborg

Det er ikke så fryktinngytende, det dyret som står i løveburet i People's Park i den sentralkinesiske byen Luohe.

I mangel av en afrikansk løve, har dyreparken satt en langhåret tibetansk mastiff i bur.

Den eneste likheten mellom hunden og løven, er fargen og til dels hårveksten.

I dyreparken finner du også to gnagere i en boks det står «slanger» på, samt en fjellrev i en innhegning for leoparder. Parken har også en «ulv» som egentlig er en hund, skriver BBC.

hund2 ( © NHG KAJ**TOK**)
hund2 ( © NHG KAJ**TOK**)

– Svindel

Kinesisk presse fikk nyss om svindelen etter tips fra Liu Wen, som i begynnelsen av august besøkte dyreparken sammen med den seks år gamle sønnen sin.

Hun forteller at gutten, som akkurat har lært seg dyrelyder, pekte mot buret og sa at det var «en merkelig løve» inni det. Liu ble rasende da hun skjønte at det var en hund, men fortalte sønnen at løven bare var litt spesiell.

– Jeg prøvde å late som om det var en spesiell løvetype. Men da hunden begynte å bjeffe, skjønte sønnen min at jeg hadde løyet til ham, sier hun til Beijing Youth Daily.

– Dette er en svindel. Jeg betalte inngangspenger for å se en løve, ikke en hund!

Dyreparken blir latterliggjort i kinesiske sosiale medier, skriver CNN.

På Kinas svar på Twitter, Sina Weibo, skrives det blant annet:

«Hvor dumme trodde dyreparken at gjestene deres var?», «Neste gang vi besøker dyreparken later vel de ansatte som om de er orangutanger» og «Hvorfor setter de ikke dyreparksjefen i et bur og sier at det er en gorilla?».

Får pengene tilbake

Dyreparkens leder Liu Suya sier til Beijing Youth Daily at de faktisk har en afrikansk løve, men at den er sendt bort på avl. Dette tror ikke dyreparkens besøkende noe på, og flere kinesiske aviser skriver at dyreparken ikke har hatt råd til å kjøpe en ekte løve.

Dyreparken blir også latterliggjort av Huffington Post: «Akkurat, ja. «Sendt bort på avl». Kanskje når løven er tilbake, har den fått barn som er mistenkelig lik en tibetansk mastiff».

Suya, som ikke kan forklare hvorfor det for eksempel er en rev i leopardinnhegningen og en blandingshund i ulveburet, medgir at dyreparken sliter med økonomien. Han sier at hunden i løveburet tilhører en av hans ansatte, og at den ansatte satte den der av sikkerhetsmessige årsaker.

– Vi gjør så godt vi kan i en tøff økonomisk tid. Hvis noen ikke er fornøyd med det de ser, kan de få tilbake pengene sine, sier han.

løve (Foto: Uncredited, © JC DG**NY**)
løve (Foto: Uncredited, © JC DG**NY**)