kollen
kollen

– Driver PR-doping for å få OL til Oslo

Mens JA-siden har idrettsforbundet, norske idrettsstjerner og et av Norges ledende kommunikasjonsbyråer, First House, til hjelp – har NEI-siden kun en Facebook-gruppe.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes føler seg alene i kampen om å få folk til å stemme nei til Oslo-OL 2022.

– Det blir jo litt David mot Goliat det her. Det er jo helt latterlig. Ressursfordelingen er helt latterlig, sier han.

– David vant til slutt da?

– Ja, han gjorde jo det. Så vi får håpe argumentene våre – at dette blir alt for mye penger å bruke på en toukers lang fest – når fram, og at Oslo-borgerne stemmer nei til OL.

Sondre Haug, initiativtaker bak Facebook-gruppen, sier at de ikke gir seg tross små ressurser.

– Vi har ikke så mye penger som JA-siden, men vi har mange som er i mot. Jeg tror folk som vil se oss, ser oss, og stemmer nei.

Se reportasje i videovinduet øverst!

Ryddig
Morten Schønfeldt, markedsdirektør i Idrettsforbundet, mener valgkampen har vært ryddig.

– Man går på banen med det laget man har og ser hva sluttresultatet blir. Selvfølgelig trykker vi på alle knapper tilgjengelig. Vi er i denne i kampen for å vinne, sier han – og tilføyer:

– Moxnes er på banen med de valgkampressursene han har. Vi med våre. Sånn er det bare i en valgkamp, og det er helt greit.

– Velgerne får ikke et ubalansert bilde før de skal stemme da?

– Man tar i bruk de ressursene man kan. Vi tror grunnen til at det ikke er en så synlig NEI-side er at mange er positive til et OL. De ser de gode ringvirkningene et OL vil bringe med seg.

Nesten juks
Moxnes ser det ikke på samme måte:

– I en demokratisk avgjørelse er det viktig at man får se alle sider av saken. Slik er ikke tilfellet i dag, så man får helt klart et skeivt bilde av hva et OL vil bety. Likevel tror vi folk der ute er fornuftige og klarer å tenke selv, sier Rødt-lederen.

Likevel er han oppgitt.

– Mens JA-siden har et av landets mest effektive byråer til å påvirke velgerne har ikke NEI-siden et rødt øre til å tale sin sak. Det blir PR-doping, ja, nesten juks.

Se reportasje i videovinduet øverst!