Pedersen slått ut av menstruasjonssmerter

Isabelle Pedersen hadde alle muligheter til å gå videre til semifinalen på 100 meter hekk, men sterke smerter stoppet henne.

– Jeg har gått på smertestille tabletter de siste to dagene på grunn av veldig sterke menstruasjonssmerter. Dette er noe jeg aldri har opplevd tidligere. Derfor ble den tiden jeg oppnådde i dette forsøksheatet helt uakseptabel. Det er rett og slett vanvittig kjipt, sa en gråtkvalt Isabelle Pedersen da hun møtte norsk presse.

Hun ble nummer seks og sist i det siste av de fem forsøksheatet med 13,43 sekunder. Det er et av hennes aller svakeste løp på korthekken i år. Hun endte på 30.-plass totalt, men ville ha tatt seg videre til semifinalen med 13,33.

Pedersen vant U23-EM tidligere i sommer. Tidligere i sommer satte hun personlig rekord med 13,04. Gjennom hele sesongen har hun løpt stabilt og godt på mye bedre tider enn det som ville gitt semifinaleplass i VM.

– Jeg har merket hele den siste uken at magen ikke har vært som den skal, men i det siste har menstruasjonen min vært litt uregelmessig, så det har vært vanskelig å kontrollere dette. Men nå har jeg lært, og jeg kan love at dette aldri skal skje igjen, sa hun.

Pedersen var svært åpen om problemene som bokstavelig talt slo henne ut av VM. (©NTB)