Ellen Arnstad, Agnes Kittelsen og Hilde Lyrån delte historier fra sin egen barndom på rød løper premieren til den nye Pippi Langstrømpe forestillingen. (Foto: Anette Karlsen)
Ellen Arnstad, Agnes Kittelsen og Hilde Lyrån delte historier fra sin egen barndom på rød løper premieren til den nye Pippi Langstrømpe forestillingen. (Foto: Anette Karlsen)

– Vi var sjenerte, rampete, stille og bestemte

Kjendisdamene forteller hvordan de var på Pippi Langstrømpes alder.

Av Christina Øien

Torsdag var det premiere på oppsetningen av Pippi Langstrømpe på Christiania Teater. Evelina Moholt (14) strålte i rollen som Pippi, og mamma Katrine forteller at det er litt Pippi i datteren også på privaten.

– Vi har bestandig sagt at Evelina er en liten Pippi Langstrømpe, så vi kjenner igjen mye av henne i rollen. Hun har sine egne meninger og er seg selv i enhver situasjon. Akkurat som Pippi.

Katrine kan også kjenne seg selv igjen i Pippi fra sin egen barndom.

– Jeg kjenner meg absolutt igjen, jeg også. Evelina minner nok litt om meg fra da jeg var ung.

Ikke alle var like selvsikre da de var på Pippi Langstrømpes alder, og flere av damene på den røde løperen delte villig vekk beskrivelser av dem selv fra barndommen.

Les også: Tobias Santelmann må fete seg opp til skurkerollen

Komiker Linn Skåber:

– Jeg var nok mer en blanding av Pippi og Tjorven. Jeg var nok litt rampete, men samtidig veldig behagelig og jentete. Glad i hester var jeg, og jeg ønsket meg en apekatt. Jeg husker at jeg var veldig rettferdig, og så syntes jeg det var så kult at Pippi hadde et tre fullt av brus.

Dyrlege og programleder Trude Mostuen:

– Jeg har jo alltid hatt et veldig sterkt forhold til Pippi da jeg vokste opp, fordi hun var et veldig godt idol for jenter. Hun er jo en veldig sterk jente.

– Jeg var faktisk veldig sjenert da jeg var ung, men jeg tror det har blitt mer Pippi i meg etter hvert. Da jeg var på Pippis alder turte jeg nesten ikke si et ord. I dag er jeg annerledes og det tror jeg har en samenheng med at jeg gikk mine egne veier som voksen og at jeg begynte å tro på meg selv. Jeg har følt at jeg har nådd de målene jeg har satt meg.

Se og hør-redaktør Ellen Arnstad:

– Pippi er min store heltinne. Jeg har et sitat på glassdøren min på kontoret som sier: «Det har jeg aldri gjort før, så det greier jeg helt sikkert».

– Da jeg var ung var jeg ikke en guttejente som klatret i trærne, jeg drev med turning og hadde nok en del rosa spenner i håret. Jeg hadde nok mine meninger ganske tidlig. Pippi ble nok heltinnen min mer i voksen alder, egentlig. Hun er en veldig modig jente og jeg føler jeg kan kjenne meg igjen i det, men man blir aldri like modig som Pippi, da.

Skuespiller Hilde Lyrån:

– Jeg synes Pippi er dritkul, jeg! Jeg var ikke på langt nær like tøff som Pippi da jeg var ung. Jeg var veldig beskjeden og veldig stille, så kan man lure på hva som har skjedd på veien.

– Jeg kom nok ikke ut av skallet før etter jeg var ferdig på videregående, da jeg begynte som danser og generelt i denne bransjen. Drømmen om scenen hadde jeg alltid, men jeg sto gjerne ute i gangen og sang når mamma hadde gjester i stua. For jeg ville gjerne opptre, men jeg ville ikke se gjestene i øynene når jeg gjorde det. Det er teit det! sier Lyrån og ler.

Musiker Marian Aas Hansen:

– Pippi er herlig. Hun er kul og sterk og modig og frittalende og deilig. Hun minner meg om barndommen. Jeg både hadde og har nok litt av Pippi i meg. Jeg var veldig mye sammen med gutter da jeg var på Pippis alder, så jeg var mye ute og klatret i trærne og sånn. Det ble mye cowboy og indianer-leker.

Skuespiller Agnes Kittelsen:

– Jeg var nok bestemt i viljen da jeg var på Pippis alder, men jeg var nok ikke så bestemt som hun er. Jeg tror alle har noe å strekke seg etter der.

Les også: Ser du hva babyen smaker for aller første gang?