Den kontroversielle TV serien «Utopia» ble for sterk for TV 2.
Den kontroversielle TV serien «Utopia» ble for sterk for TV 2.

Denne TV-serien ble for sterk for TV 2

Se første episode gratis her – vi advarer mot sterke scener.

Av Tore Waskaas

Den britiske thrillerserien «Utopia» ble sendt på Channel 4 i januar, og Storbritannias regulerings- og konkurransemyndighet for kommunikasjonsindustrien (Ofcom) mottok 44 klager fra seerne.

Klagene gikk ut på at serien var for voldelig, hadde for sterkt språk, og at barneskuespillere var involvert i «voksne» scener. Det ble også mye oppstyr da en av «Utopia»-episodene portretterte en skolemassakre.

– For sterk for TV 2

«Utopia» har i dag eksklusiv premiere på TV 2 Sumo. Det voldelige innholdet gjorde at TV 2s innkjøpssjef John Ranelagh bestemte seg for at den ikke passer seg på TV 2.

– «Utopia» er etter min mening for sterk for TV 2, men det er en utmerket kvalitetsserie med gode skuespillere og et manus som til tider er veldig voldelig og alltid intelligent, selv når det blir voldelig, sier Ranelagh.

Se første episode gratis på TV Sumo

– TV bør alltid prøve å utvide fantasien og horisontene, selv når noen scener er så sterke at de blir frastøtende. Men når det er sammenheng og intelligens i skildringene og historien, blir det utmerket. «Utopia» passer godt inn i denne kategorien.

«Utopia» handler om en liten gruppe mennesker som er i besittelse av et manuskript som er oppfølgeren til boken «The Utopia Experiments», som skal ha forutsett de verste katastrofene i verdenshistorien.

Se første episode gratis på TV Sumo