jonas (Foto: Scanpix)
jonas (Foto: Scanpix)

Forbundsstyret avviste Lørenskog i poengtrekksaken

Klubben må starte med 20 minuspoeng for å ha levert lisenssøknaden 57 dager for sent. Lørenskog vurderer søksmål.

Oslo/Bergen (TV 2): – Vi mener straffen er streng, men ikke for streng, sier ishockeypresident Gerhard Nilsen til tv2.no.

Lørenskog ba om tilbakemelding innen 16. august. Torsdag kom det endelige svaret fra forbundet.

Styret i ishockeyforbundet behandlet i går Lørenskogs anmodning om å behandle poengtrekksaken på nytt. Der besluttet de at de ikke ønsker at noen andre innen idrettens egne organer skal se på saken. De ønsker heller ikke mekling mellom partene i form av voldgift.

Forbundsstyret avslo dermed begge forslagene fra Lørenskog, inkludert et utfall der Norges Idrettsforbund ser videre på saken.

Edvartsen raser – truer med søksmål
Dermed må LIK gå rettens vei hvis de skal oppheve dommen fra slutten av mai, hvor det ble bestemt at klubben trekkes 20 poeng og får 30.000 i bot for å ha levert lisenssøknaden 57 dager for seint.

– Den nye hockeypresidenten (Gerhard Nilsen, red.anm.) informerte i går kveld vår styreleder om utfallet på telefon. Advokat Erik Flågan som bistår Lørenskog i denne saken har ikke mottatt forbundsstyrets skriftlige begrunnelse enda, men det er forventet at denne kommer i dag eller i morgen. Når vi har mottatt forbundsstyrets skriftlige begrunnelse vil styret i samråd med advokat Flågan ta stilling til sakens videre utvikling, sier administrerende direktør i Lørenskog Svein-Erik Edvartsen til TV 2 Sporten.

Han er ikke overrasket over forbundsstyrets beslutning – og nå går til frontalangrep på generalsekretær Jon Haukeland.

– I samsvar med vane er det generalsekretæren som står bak dette. Det var det nye forbundsstyrets første møte i går og Haukeland har vært ansatt der i minst 30 år. Det er ikke vanskelig å forstå at han har – og har hatt særs stor innflytelse i denne saken fra start, og frem til i dag. Vi er kjent med at enkelte andre styremedlemmer før gårsdagens styremøte ikke så problemet med at Norges Idrettsforbunds lovutvalg skulle se på saken, sier Edvartsen.

Lørenskog mener også at appellutvalgets leder Patrick Maloney var inhabil i ankebehandlingen.

Les også: Lørenskog ber om ny behandling av poengtrekksaken

– Han kan ikke den ene dagen være hockeyforbundets juridiske konsulent og den andre dagen være «høyesterettsdommer» hvor hockeyforbundet er en av partene i saken. Det trenger man ikke juridikum for å forstå, sier Edvartsen.

Presidenten: – Biter seg selv i halen
Ishockeypresidenten rister på hodet når han blir konfrontert med Edvartsens uttalelser.

– Dette er anklager jeg mener er grunnløse, ikke bare tvilsomme, men komplett grunnløse. Maloney har ingen betalte verv, og det har han gjort, har han gjort på dugnad. Dette er et angrep på feil person, sier Nilsen – og fortsetter:

– Jeg har jobbet som jurist med forvaltningsrett selv, og mener denne straffen helt klart er streng, men at den er innenfor. Når man er medlem av et idrettsforbund, har man akseptert idrettens kjøreregler. Det ligger i bunn i modellen. Da kan ikke vi overkjøre appellutvalget senere. Det skal vi ha meget gode grunner til å gjøre. Hvis vi hadde tilsidesatt denne dommen, kunne vi ha glemt å få mennesker til å sitte i disse utvalgene i fortsettelsen. Vi kan ikke overprøve regler vedtatt i forbundsstyret, hvor også Lørenskog for øvrig kan delta, sier Nilsen.

Han reagerer kraftig på at Edvartsen antyder at hele forbundet er nikkedukker for generalsekretæren.

– Edvartsen antyder at vi andre er evnukker (kastrerte menn, red.anm.) som sitter og nikker til alt generalsekretæren sier, men jeg lover at jeg ikke sitter som noen nikkedukke. Som man reder, ligger man. Edvartsen biter seg selv i halen når han sier at Haukeland styrer alt. Han var ikke på møtet vårt i går. Der var det ingen som mente at straffen var for streng. Jeg regner med at de hadde sagt ifra om de var uenige. Hadde jeg ment at saken var feilbehandlet, hadde jeg gått inn for å overprøve vårt eget appellutvalg, sier Nilsen.

Han mener LIK ikke kan skylde på andre enn styreleder Stig Atle Johnsen for problemene klubben har havnet i, og understreker at det ikke er første gang klubben roter med papirene.

– Det har han også innrømmet overfor meg. Jeg pratet med ham i går i over en time. Han mener straffen er for streng. Vi mener ikke det, sier Nilsen.

Vurderer søksmål
LIK har tidligere informert om at de vurderer rettslige skritt hvis forbundet selv ikke gir dem medhold.

– Det er styremøte neste uke og det vil da bli avgjort om Lørenskog skal legge saken død eller om den bringes inn for de ordinære domstoler. Her vil selvsagt de juridiske råd som styret får ha stor betydning, sier Edvartsen.

Ishockeypresidenten syns det er trist om tvisten nå ender i det sivile rettsapparatet.

– Et eventuelt søksmål fra Lørenskog tar vi til etterretning, men hvis en domstol mot formodning skal ta i dette, tar det fort ett år før det ender i tingretten. Jeg tror ikke noen domsstol vil stille noen andre spørsmål enn oss i denne saken, sier Nilsen.

edvartsen (Foto: TV 2)
edvartsen (Foto: TV 2)