Zlatan montasje (Foto: CHRISTINE OLSSON, © pg ten sls)
Zlatan montasje (Foto: CHRISTINE OLSSON, © pg ten sls)

Zlatan til TV 2 etter målshowet: – Norge har gode sjanser til å nå VM

Superstjernen vartet opp med hat trick i naboduellen. Se scoringene her!

Sverige-Norge 4-2:

FRIENDS ARENA/BERGEN (tv2.no): Zlatan Ibrahimovic innfridde og scoret tre av målene da Sverige senket Norge med 4-2 i onsdagens privatlandskamp.

Etter kampen var superstjernen ydmyk og skrøt av Norges unge mannskap.

– De har mange nye og yngre spillere som kom inn og viste seg bra, så de må bare fortsette å jobbe. De er fysisk sterke og gjør det vanskelig for lagene de møter, sier han til tv2.no.

PSG-stjernen tror Drillos fort kan kvalifisere seg til neste års fotball-VM.

– Jeg tror de har bra sjanse til å komme til VM. Men jeg må fokusere på å ta mitt eget lag til VM. Så hva Norge gjør er opp til Norge selv, sier han med et smil.

Se scoringene i videovinduet øverst (video med tillatelse fra Viasat 4)!

Les også: Jarstein slaktes av RBK-spiller: – Spenst som en tepose

– Han er 100 kg muskler
Landslagssjef Egil Drillo Olsen kunne ikke annet enn å ta av seg hatten for svensken.

– Zlatan er i en særklasse. Han var en viktig del av forskjellen mellom lagene, sier han til Viasat 4.

Daniel Braaten hadde følgende kommentar om sitt møte med Ibrahimovic.

– Han er 100 kilo med muskler. Det er bare å gå i styrkerommet, sier han til tv2.no.

Zlatan scoret etter ett minutt
Spisstjernen scoret allerede etter ett minutt og fire sekunder av kampen. Ibrahimovic fikk en pasning fra midten, forserte forbi det norske forsvaret og løp seg inn i boksen. Der tappet svensken enkelt til og plasserte ballen i det lengste hjørnet. Ibrahimovic brukte kun to berøringer på ballen for å få den i mål.

Etter vel 28 minutter var storstjernen på ferde igjen: Ibrahimovic fikk en lekker pasning inn i boksen og hamret ballen kontant i mål.

Drillo var neppe fornøyd med forsvarsspillet i forkant av scoringen. Først hadde Stefan Johansen en horribel feilpasning som svenskene snappet opp. Så glapp markeringene av Ibrahimovic, og spissen fikk fritt spillerom til å doble svenskenes ledelse.

Les også:Sveriges midtbanestjerne gjemte lønnen i kjøleskapet
Les også: Drillos beste Sverige-minne er fire baklengsmål i 1970

Se intervju med Zlatan Ibrahimovic her (Artikkelen fortsetter under):

736780

Moa og Johansen utlignet
Moa tente likevel håpet for Norge med straffescoring i det 38. minutt. Stuttgart-spilleren skaffet selv straffesparket da han ble regelrett rent overende inne i Sveriges boks.

Og bare fem minutter etter fulgte landslagsdebutant Johansen opp og utlignet til 2-2. Strømsgodset-juvelen fikk ballen på vel 25 meters hold og klinket til - via et svensk bein - og rett i mål.

Norge startet 2. omgang på en solid måte, men måtte kapitulere i det 57. minutt. Og hvem andre enn Ibrahimovic sto for svenskenes scoring. Spissen dro til på frispark fra vel 20 meters hold, og satte ballen i det venstre hjørnet for Rune Almenning Jarstein.

Veteran Anders Svensson fulgte opp i det 75. minutt med en ny suser, denne gang fra hele 30 meters hold og rett i krysset. Uttagbart for Jarstein.

Les også: Solbakken fryder seg over Norges unge lag: – Spennende og friskt uttak

PS! Zlatans tre mål for Norge betyr at han har scoret 44 mål på 91 landskamper. Kun Sven Rydell (som spilte landskamper mellom 1923 og 1932) har flere med sine 49 scoringer for Sverige, melder NTB.

Stefan Johansen (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Stefan Johansen (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)