innbrudd
innbrudd

Tyven (24) ante ikke hvem han brøt seg inn hos...

Snart får han vite at han er et internettfenomen.

Av Ingrid Marie Treborg

Noen ganger kan det kanskje være greit å gjøre litt research, hvis man først velger å bryte seg inn hos noen.

Dette erfarte briten Gregory McCalium (24), etter at han prøvde å bryte seg inn i hos naboen i Oxford. Innbruddet skjedde i 2009, men nå blir den hysteriske historien - og bildet av en gul og blå Gregory - spredt i sosiale medier.

News skriver at Gregory ikke visste at mannen i huset, 72 år gamle Frank Corti, er en tidligere proffbokser. Gregory visste heller ikke at Frank var hjemme - og våken - da han brøt seg inn hos ham 08 om morgenen.

Så fort 72-åringen fikk øye på Gregory, som akkurat hadde brutt seg inn døra, tok han rennfart og kastet seg over ham. Gregory viftet med en kniv, men til ingen nytte.

Frank Corti ga ham to harde slag midt i fleisen, og satte seg oppå ham. 24-åringen fikk et hovent, blått øye og en sprukken overleppe. Pensjonisten ble sittende oppå ham til politiet ankom.

Krangel utløste innbruddet

Gregory ble dømt til fire og et halvt år i fengsel, etter at dommeren i Oxford Crown Court uttalte at han fikk straff som fortjent. Det vil altså si at Gregory snart er en fri mann, og dermed trolig oppdager at han selv i 2013 er en internettfarsott takket være tabben.

– Jeg ble skremt da han først trakk kniven, men mange hadde reagert på samme måte som meg. Hvis du ikke kan beskytte det som er ditt eget, hvor er vi da, sa Corti til Sky etter dommen.

Det var en nabokrangel som utløste innbruddet. Gregory, som lenge har jobbet som bartender, hadde en bråkete fest kvelden før innbruddet. Etter en klage på festbråket fra en nabo, rundet politiet av festen. Gregory gikk ut i fra at det var Frank som hadde ringt politiet, og han ble rasende. Dagen etter brøt han seg altså inn hos den pensjonerte proffbokseren.

I retten sa Gregorys forsvarer John Simmons at klienten hans var blitt «brutalt mishandlet» av 72-åringen, og at det så ut som om han hadde vært utsatt for en bilulykke.

– Bilder fra åstedet ser mest ut som en mordscene, sa forsvareren.

– Jeg hadde gjort det samme igjen, jeg, svarte Corti.