Toyota regner med at mange kunder vil ha litt ekstra   og lanserer ny topputgave av legendariske Hilux. Den har fått det ikke spesielt beskjedne navnet Invincible.
Toyota regner med at mange kunder vil ha litt ekstra og lanserer ny topputgave av legendariske Hilux. Den har fått det ikke spesielt beskjedne navnet Invincible.

Toyota Hilux Invincible: Denne skal være helt uovervinnelig

Toyota lanserer spesialutgave og er ikke redde for å slå på stortromma.

Den debuterte tilbake i 1968 og har for lengst blitt en bil-legende med et salg på over 15 millioner eksemplarer.

Toyota-pickupen Hilux er kjent som noe av det mest solide og slitesterke du kan kjøre. Enten du skal krysse Sahara med dieselkanner og full oppakning på planet – eller bare rulle bort til nærmeste hagesenter og bunkre inn med blomster og jord til hagen.

Mer luksus

Men også i denne klassen har konkurransen blitt vesentlig hardere de siste årene. Det er ikke lenger nok å lage robust pickup med høy kvalitet.

Mange kjøpere ønsker seg også mer komfort og mer luksusfølelse - og det gjør jo slett ingen ting om utseendet også skiller seg litt fra mengden.

Arbeidshester kan også tåle litt pynt - det er Hilux Invincible et godt bevis på.
Arbeidshester kan også tåle litt pynt - det er Hilux Invincible et godt bevis på.

LES OGSÅ: Hva er dette? En BMW-pickup!

Selvtilliten i orden

Det er nok bakgrunnen for at Toyota nå lanserer en ny topputgave av Hilux i Europa. Den har fått det svært ubeskjedne navnet "Invincible" – eller overstått til norsk: Uovervinnelig.

Dermed er det tydeligvis ikke noe i veien med selvtilliten hos Toyota. De har en knallsterk merkevare her, og de er ikke redde for å bruke den heller.

Toyota-Hilux_Invincible_det
Toyota-Hilux_Invincible_det

LES OGSÅ: Toyota Hilux: Denne har vært på Sydpolen

Velger toppversjonene

Så mye som 40 prosent av dagens Hilux-kunder velger i dag toppversjonene. Dermed regner også Toyota med at det vil være marked for en bil som plasserer seg enda litt høyere på rangstigen enn denne.

Toyota skal tilby Invincible som både Extra Cab og Double Cab – og med både tohjuls- og firehjulstrekk. Den kommer også i både Active og Sports-versjon.


Pickup-interiørene er ikke lenger primitive og spartanske  - de siste årene har det blitt mer og mer personbilfaktor her også.
Pickup-interiørene er ikke lenger primitive og spartanske - de siste årene har det blitt mer og mer personbilfaktor her også.Sort og grått

Utenpå har Invincible-utgavene kraftig skliplate under støtfangeren, luftinntaket på panseret er krommet, den har også kraftige bøyler på lasteplanet. Den har dessuten fått nye detaljer på lyktene, både foran og bak.

Interiøret er holdt i gjennomført sort, med grått taktrekk. Det er også Invincible-emblemer, både utenpå og inni.

Her kan du lese mer om Hilux som bruktbil

Kommer i høst

Toyota tilbyr til sammen åtte eksteriørfarger. To motoralternativer er på plass. Hvis du vil gire selv, kan du gå for 2,5-liters D4D som leveres med både to- og firehjulstrekk.

3-liter D4D har kun 4x4, her kan du velge mellom manuell kasse eller automatgir. Spesialutgaven kommer på markedet i løpet av høsten.

LES OGSÅ: Her er pickupen for cowboyer som mener alvor

En rekke kromdetaljer er med på å vise at dette ikke er helt
En rekke kromdetaljer er med på å vise at dette ikke er helt


De skal kjøre skibakken opp – med bil