Jan THomas med moren (Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures, © so)
Jan THomas med moren (Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures, © so)

Jan Thomas om morens dødsfall: – Det er underlig og uvirkelig

Snakker ut etter morens død.

Kjendisstylist og TV 2-programleder Jan Thomas (46) mistet moren sin i juni.

Les også: Jan Thomas i sorg etter morens død

Dette har vært hans første sommer uten moren, Anne Østervold, og for den selverklærte mammadalten har det vært spesielt.

– Det er underlig og det er uvirkelig. Min mor døde for en kort stund siden, og det var et sjokk. Den første dagen etter begravelsen, var den første dagen av resten av livet uten mamma, sier Jan Thomas i et utleverende intervju med TV 2-programmet «Ettermiddagen».

Fikk støtte fra ektemannen

Jan Thomas måtte dermed bestemme seg for hva han skulle gjøre i dagene etter begravelsen.

– Løsningen for meg var å ikke stikke av. Det er typisk at når mennesker er triste eller har et problem eller en utfordring, så stikker de av. Men jeg har en fantastisk ektemann som har en stor familie og vi har hatt den første sommeren her i Norge siden jeg var liten.

Selve sorgprosessen var utfordrende for ham. Mediene skrev om dødsfallet, og folk på gaten ville gjerne kommentere og kondoloere.

– Jeg tipper at mennesker som ikke er i søkelyset får takle sorg og glede og giftemål og skillsmisse alene, men det har ikke jeg gjort. Uansett hvor jeg går og snur meg, så er det noen som skal melde ett eller annet. Og det er bare hyggelig, man gjør det jo ikke for å være slem, men når jeg for eksempel trener og hører på musikk er ikke det den beste tiden å pirke meg på ryggen.

– Hun døde lykkelig

Jan Thomas har bestemt seg for at han ikke skal la seg knekke av dødsfallet.

– Det jeg skal huske er at mamma var en evig optimist og hun døde lykkelig. Hun døde uten å tenke at det var noe hun ikke hadde fått med seg her i livet. Hun elsket å le og hun elsket å leve, og det vil hun for meg også. Det skal jeg ta med meg hver eneste dag når jeg blir trist og når jeg blir lei meg, sier Jan Thomas.

Se Jan Thomas-intervjuet her:

736545