Sunderlandmanager Paolo Di Canio (Foto: Steve Drew/Pa Photos)
Sunderlandmanager Paolo Di Canio (Foto: Steve Drew/Pa Photos)

TV 2 Sporten vurderer Premier League-lagene: Sunderland

Les vår vurdering av Premier League-klubbene før 2013/2014-sesongen.

Sunderland

PLASSERING FORRIGE SESONG: 17. plass

Manager: Paolo Di Canio

Overganger:

Inn: Cabral (Basel), Modibo Diakite (Lazio), Valentin Roberge (Maritimo), David Moberg Karlsson (IFK Göteborg), Vito Mannone (Arsenal), Jozy Altidore (AZ Alkmaar), El Hadji Ba (Le Havre) og Emanuele Giaccherini (Juventus)

Ut: Titus Bramble, Matthew Kilgallon (Blackburn), Ryan Noble, Simon Mignolet (Liverpool), Ahmed Elmohamady (Hull City), Danny Graham (Hull/lån), Alfred N'Diaye (Eskisehirspor/lån) og James McClean (Wigan)

Kommer du til å hente Sunderland-spillere til ditt lag?
Spill Premier League-manager
Hvor tror du laget havner på tabellen?
Kom med ditt tips her!

Det har, ikke overraskende, vært fullstendig opprensking hos Sunderland i sommer. Black Cats var før ankomsten til Paolo Di Canio det kanskje tristeste laget i hele Premier League forrige sesong. Med italieneren inn, begynte det å svinge litt i alle fall, og optimismen er delvis tilbake.

Italieneren har tatt tak i holdninger etter ankomsten. Spillere har blitt bøtelagt over en lav sko. Det settes større krav utenfor banen og en haug med spillere har måttet finne seg nye arbeidsgivere.

Flere spennende spillere har kommet. Kanskje spesielt spennende er Emanuele Giaccherini som leverte et bra Confederations Cup og Jozy Altidore som er hentet for å score mål.

Nå kan man ikke lenger surfe på entusiasmen som kom ved managerskiftet, og om det skulle begynne å butte vil det antakelig ikke gå lang tid før Di Canio begynner å slite på omgivelsene.

Holdningene til Di Canio er lett å se på banen. Sunderland hadde ikke fått et eneste rødt kort før italieneren tok over. På de syv kampene han ledet laget, mottok de tre røde.

Dessuten får de tilbake Steven Fletcher fra starten av sesongen. Han startet den forrige forrykende, og var dypt savnet da han mistet den andre halvdelen med skade. Det blir spennende å se han sammen med Altidore. Leverandører av gode og presise baller har de i blant andre Seb Larsson og Adam Johnson.

Det er en liten x-faktor over dette laget. De kan overraske positivt, men kan også ende opp med å miste bunnen.

Sunderlandmanager Paolo Di Canio (Foto: Steve Drew/Pa Photos)
Sunderlandmanager Paolo Di Canio (Foto: Steve Drew/Pa Photos)