Karla Siverts på Smalhans (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Karla Siverts på Smalhans (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Tom Victor Gausdal (Foto: Mari Svenningsen/Presse)
Tom Victor Gausdal (Foto: Mari Svenningsen/Presse)
Karla Siverts på Smalhans (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Karla Siverts på Smalhans (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)

Gravide Karla skal prøve å slå sjefen

Men først blir det «Paradise Hotel»-taktikk i nytt TV-program.

Av Sandra Mei Ling Noer

Allerede som 25-åring ble hun kjøkkensjef på kritikerroste Smalhans i Oslo. Nå har Karla Siverts (26) nok en utfordrende oppgave foran seg – hun skal nemlig konkurrere mot sin egen sjef, Tom Victor Gausdal (37), i «Kokkenes kamp», som kommer på TV i høst.

– Jeg kunne ikke si nei til dette. Det er så mange flinke og profilerte folk som skal være med. Jeg er den yngste og den med minst erfaring, men det er mye å lære og det skal bli morsomt, sier Siverts på bakrommet på St. Hanshaugen-restauranten.

Det er tydelig at hun ikke er Gordon Ramsey- eller Hellstrøm-typen. Bak den mørkebrune luggen smiler hun, er rolig, blid. Selv om TV-serien straks går i gang med å teste kokkekunnskapene til ti av landets beste, er hun ikke spesielt nervøs. Frykten for å møte sin egen sjef i en konkurranse som eliminerer én kokk hver uke, til det kun står én igjen, er heller ikke stor.

– Jeg tror nok han og jeg føler at vi er et team selv om vi ikke skal jobbe som et. Vi tenker litt at vi skal ta de andre. Jeg synes det er veldig hyggelig at han er med, det er litt trygghet i det, smiler kjøkkensjefen og tar et slurk av vannglasset.

Kjører «Paradise Hotel»-stil

På et annet kjøkken i hovedstadsområdet finner vi Smalhans-eier Tom Victor Gausdal, som driver Strand restaurant i Bærum. 37-åringen tror «Kokkenes kamp» blir en utfording. «Alle der er på toppnivå», skryter han av konkurrentene.

At en av hans ansatte nå potensielt kan slå ham i hans eget felt, tar han med relativt stor ro.

– Jeg må jo bare vise at jeg er best, ler han.

Gausdal, som har vært å se i flere TV-programmer tidligere, forteller at taktikken er klar. Inspirasjonen kommer fra et ikke ukjent realitykonsept, kjent for pupper, tequila og badebasseng.

– Altså, Karla og jeg har lagt en taktikk sammen, hvor vi kjører «Paradise Hotel» style og teamer opp for å få ut de andre først!

Se Gausdals oppskrifter på roastbeef-smørbrød og sjokoladekake her!

Tom Victor Gausdal i Israel (Foto: TV 2)
Tom Victor Gausdal i Israel (Foto: TV 2)

– Streng der det trengs

Verken Siverts eller Gausdal vil egentlig gjette hvem som vinner konkurransen. Men at de har trua på hverandre, er det i det minste lite tvil om.

– Karla er en av de yngste som er med. Hun er veldig likandes og hun er en veldig flink allround-kokk. Hun er flink på alt, og det er selvfølgelig en fordel. Og så er hun absolutt kjempekjapp, skryter Gausdal.

– Tom Victor er jo så flink at det ikke kan gå dårlig, sier Smalhans-kokken.

– Han er en utrolig flink kokk og sjef. Han er snill og god, men streng der det trengs. Det er veldig fint å jobbe med ham, fortsetter hun.

– Hva tror du ville skjedd om du slo sjefen?

– Da tror jeg vi aldri ville pratet sammen igjen! Neida, jeg tror det hadde vært veldig morsomt. Men han er jo et ekstremt konkurransemenneske, så det hadde vel blitt verst for ham, ler 26-åringen.

Se Siverts oppskrift på smuldrepai med nektarin her!

Har termin i desember

Suksess på kjøkkenet og TV-program-deltakelse blir definitivt ikke de eneste høydepunktene for Siverts dette året. I desember skal nemlig 26-åringen bli mor. Foreløpig har ikke kombinasjonen av rollene gravid og kjøkkensjef bydd på store problemer.

– Nå har jeg vært veldig heldig og hatt en enkel start på graviditeten, så det har gått veldig bra. Jeg har fått litt ekstra hjelp til å løfte tunge kasser og slikt. Men det går veldig fint. Jeg har ikke hatt noen problemer med lukter eller ting jeg ikke klarer å være i nærheten av, forteller Siverts.

– Man får inntrykk av at det er mye stress i kokkekonkurranser – blir ikke det litt problematisk når du er gravid?

– Jeg satser på at det blir mer hyggelig å være der enn stress. Jeg er ganske flink til å ta ting på strak arm uten å stresse med det, smiler kjøkkensjefen rolig.

Se hvilke ti toppkokker som skal konkurrere mot hverandre her!

– En helt spesiell type press

Innspillingen av «Kokkenes kamp» starter til uka. Gausdal forteller at han har trua på seg selv. Men tar allikevel forbehold om at han ikke vinner konkurransen.

– Jeg er ikke med der fordi jeg tror at jeg ryker ut tidlig. Men man kan være uheldig og få noe man kanskje ikke har jobbet mest med, og da kan hvem som helst ryke ut i første program. Du kan filetere fisk og så plutselig skjære skjevt, alt kan skje. Og så blir man litt ekstra anspent når det skal gå på tid og kameraene er på. Det er en helt spesiell type press.

Rolige Siverts er ikke så redd for stress eller press. Men innrømmer at det er noen oppgaver hun håper at kokkene unnslipper.

– Jeg er litt redd for oppgaver av typen tournere grønnsaker. Det har jeg aldri jobbet med. Og det har sikkert flere av de eldre vært gjennom. Men jeg er klar for alt!

«Kokkenes kamp» kommer på TV 2 til høsten. Les mer om programmet her.

Karla Siverts (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Karla Siverts (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)