VIL TIL SPURS: Christian Benteke vil helst til Tottenham, men Spurs vil ikke betale det han koster. (Foto: ANDREW YATES, © AY/JR)
VIL TIL SPURS: Christian Benteke vil helst til Tottenham, men Spurs vil ikke betale det han koster. (Foto: ANDREW YATES, © AY/JR)
Premier League

TV 2 Sporten vurderer Premier League-lagene: Aston Villa

Les vår vurdering av Premier League-klubbene før 2013/2014-sesongen.

Aston Villa

PLASSERING FORRIGE SESONG: 15. plass

Manager:

Overganger:

Inn: Aleksandar Tonev (Lech Poznan), Jores Okore (FC Nordsjælland), Leandro Bacuna (FC Groningen), Nicklas Helenius (Aalborg), Antonio Luna (Sevilla) og Jed Steer (Norwich)

Ut: Richard Dunne (QPR), Jean II Makoun, Eric Lichaj (Nottingham F.), Andy Marshall, Brett Holman og Derrick Williams (Bristol City)

Kommer du til å hente Aston Villa-spillere til ditt lag?
Spill Premier League-manager
Hvor tror du laget havner på tabellen?
Kom med ditt tips her!

Etter tre strake sjetteplasser i Premier League meldte problemene seg da Martin O’Neill trakk seg like før ligastarten, og man fant ut at man måtte stramme inn pengesekken. Da de ansatte Paul Lambert gjorde de det for å føre den jobben videre. Der har Lambert vært samvittighetsfull. Han har stort sett hentet yngre spillere for en relativt billig penge, mens de som er på høye lønninger, uten å prestere, prøver man å shippe av gårde.

Resultatet av dette har vært ustabile resultater. For mange unggutter, med for mye ansvar, har måttet spille samtidig. Dermed var man langt fra trygge på å overleve i Premier League før helt mot slutten av sesongen.

Nå har tiden kommet for å se opp og fram. Sommerens viktigste handel, var kontraktsforlengelsen med Chrsitian Benteke, som hadde satt seg selv på transferlisten. Også Andreas Weimann har forlenget, og da har man de to beste, offensive spillerne på plass. I tillegg har man prøvd å hente inn spillere, både for bredden og toppen, i løpet av sommeren. Det blir spennende å se hvor godt Lambert har truffet med forsterkningene, men han har en historie for å treffe bra.

Alt det rundt er på plass. Blir man kvitt spillere som Bent og Ireland, og får lønningene enda mer under kontroll også, er det ingen grunn til å tro at Villa ikke skal begynne å bevege seg oppover på tabellen allerede fra denne sesongen.

Man må imidlertid ikke få panikk om sesongen kommer tregt i gang. Møter Arsenal, Chelsea og Liverpool i de tre første. Lambert har sagt hva han mener om det. Nå må han også sørge for at ingen mister motet om man ikke skulle lykkes mot de tre.

VIL TIL SPURS: Christian Benteke vil helst til Tottenham, men Spurs vil ikke betale det han koster. (Foto: ANDREW YATES, © AY/JR)
VIL TIL SPURS: Christian Benteke vil helst til Tottenham, men Spurs vil ikke betale det han koster. (Foto: ANDREW YATES, © AY/JR)