Nicolas Anelka, WBA (Foto: Nick Potts/Ap)
Nicolas Anelka, WBA (Foto: Nick Potts/Ap)

TV 2 Sporten vurderer Premier League-lagene: West Bromwich

Les vår vurdering av Premier League-klubbene før 2013/2014-sesongen.

West Bromwich

PLASSERING FORRIGE SESONG: 8. plass

Manager: Steve Clarke

Overganger:

Inn: Nicolas Anelka, Goran Popov (Dynamo Kiev/lån), Matej Vydra (Udinese/lån) og Diego Lugano (PSG)

Ut: Marc Antoine-Fortune (Wigan), Zoltan Gera, Gonzalo Jara (Nottingham F.), Jerome Thomas (Crystal Palace) og James Hurst (Crawley)

Kommer du til å hente WBA-spillere til ditt lag?
Spill Premier League-manager
Hvor tror du laget havner på tabellen?
Kom med ditt tips her!

Mange var skeptiske til WBA forrige sommer. Med en meget erfaren mann, men helt uten managererfaring, var ikke alle sikre på om Steve Clarke hadde det som skulle til. Det var en helt unødig bekymring. Baggies kom rett ut av startblokkene, anført av en uhyre sterk Romelu Lukaku, og havnet til slutt på en meget sterk 8. plass.

WBA skal få problemer med å gjenskape det, men er i ferd med å skaffe seg et sterkt lag. Det blir imidlertid uten unge Lukaku. Han har reist, og det kan Baggies komme til å merke. Nicolas Anelka har kommet inn. Han var en skygge av seg selv mot slutten i Chelsea, men skulle han finne tilbake til noe av sitt gamle jeg, kan det bli et artig gjensyn.

I sommer har de i tillegg blitt kvitt litt dødvekt i stallen. Det kan hjelpe på.

Og man har fått konkurranse på stopperplass. McAuley/Olsson har gjennom flere sesonger vært meget gode. Med Diego Lugano har man fått inn en som kan true plassene deres, og som lett kan komme inn som erstatter ved skade eller karantene.

Det er vanskelig å se at WBA skal vokse inn i himmelen, og noe motgang vil nok melde seg. Men laget er så solid, og under så solid ledelse, at man er etablerte i Premier League, og burde unngå trøbbel langt ned på tabellen.

Nicolas Anelka, WBA (Foto: Nick Potts/Ap)
Nicolas Anelka, WBA (Foto: Nick Potts/Ap)