Jose Mourinho (Foto: DON EMMERT/Afp)
Jose Mourinho (Foto: DON EMMERT/Afp)
Premier League

TV 2 Sporten vurderer Premier League-lagene: Chelsea

Les vår vurdering av Premier League-klubbene før 2013/2014-sesongen.

Se TV 2s Premier League-eksperter vurdere Chelsea, Manchester United og Manchester City i vinduet øverst!

Chelsea

PLASSERING FORRIGE SESONG: 3. plass

Manager: José Mourinho (NY)

Overganger:

Inn: Andre Schurrle (Bayer Leverkusen), Mario van Ginkel (Vitesse Arnhem) og Mark Schwarzer (Fulham)

Ut: Yossi Benayoun, Florent Malouda (Trabzonspor), Paulo Ferreira, Ross Turnbull (Doncaster), Thibaut Courtois (Atletico Madrid/lån), Marko Marin (Sevilla/lån) og Oriol Romeu (Valencia/lån)

Kommer du til å hente Chelsea-spillere til ditt lag?
Spill Premier League-manager
Hvor tror du laget havner på tabellen?
Kom med ditt tips her!

Den største profilen Chelsea har sikret seg i sommer er manager José Mourinho. Forrige sesong ble rar for londonerne. De var regjerende mestere i Europa, hadde en klubblegende som manager og sikret seg flere spennende spillere. Likevel endte det med at Roberto Di Matteo fikk sparken, og persona non grata Rafa Benitez ble ansatt.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Jose Mourinho (Foto: DON EMMERT/Afp)
Jose Mourinho (Foto: DON EMMERT/Afp)

Nå er supporterne såre fornøyde, og optimismen blomstrer som sjelden sett tidligere. Alt på grunn av én mann. Chelsea vant Premier League to ganger med Mourinho ved roret sist.

Til tross for at Chelsea-laget godt kan kalles et stjernegalleri, er mange av spillerne fortsatt unge. Lukaku, Oscar, Hazard, de Bruyne, van Ginkel og Schürrle er alle født på 90-tallet, mens Bertrand, Azpilicueta og Juan Mata er født sent på 80-tallet. Det lover meget godt. Det er heller ikke å forakte at nesten samtlige nå har minst en sesong bak seg i Premier League.

Problemet til Chelsea har vært å få spissen til å score mål. Kanskje fungerer det bedre med Mourinhos spillestil. Under de siste managerne har Chelsea stått høyere, det har gitt mindre rom for en spiss som Fernando Torres. Det har dessuten avslørt temposvakheter i forsvaret hos kaptein John Terry. Ikke se bort fra at Terry kan få et oppsving igjen med ny manager.

Se Premier League-ekspertenes vurdering av tittelkampen her:

736685