Zlatan
Zlatan

Zlatan: – Jeg har kontroll på Norge, ikke forsøk dere nå

Sverige superstjerne var i storform og fleipet med norske journalister dagen før naboduellen i Stockholm.

SOLNA (TV 2.no): Zlatan Ibrahimovic smilte, tullet og lo foran rundt 50 journalister på pressekonferansen i Friends Arena.

31-åringen fortalte at Sverige-leiren hadde gått gjennom det norske laget mandag, og at han kjente til flere av spillerne selv om profiler som John Carew og John Arne Riise nå er erstattet med U21-talenter.

– Klart jeg kjenner Norge. De har han midtstopperen fra Fulham og Abdellaoue. Jeg har kontroll på Norge, ikke forsøk dere nå, sier Ibrahimovic til TV 2 Sporten og smiler.

Se pressekonferanse med Zlatan i videovinduet øverst!

Fleipet med pressen
PSG-stjernen lot seg heller ikke «lure» da han ble spurt om Drillo-stilen og svarte at alt handler om resultater – uansett om man spiller som Barcelona eller noen andre.

– Tar han landslaget til EM eller VM har han lykkes. Ingen kan si noe på det. Han er trener fordi han er den beste treneren for Norge.

Da VGs Aslân Farshchian ville vite hva Ibrahimovic tenker om at mange ser på ham som en «bad boy», kom et svar som fikk hele salen, og 31-åringen selv, til å bryte ut i latter:

– Jeg som «bad boy»? Det er helt ok. Vil man se meg som en «bad boy», er jeg en «bad boy». Du ser jo selv ut som Gattuso. Han er jo også en «bad boy», sier Ibrahimovic og sikter til den tidligere Milan-stjernen Gennaro Gattuso.

Les: Klubbløse Braaten overrasket over landslagsuttaket

«Det John Carew gjør med en fotball, gjør jeg med en appelsin» har Ibrahimovic tidligere uttalt, men på pressekonferansen tirsdag sa han at han ikke husket nettopp det sitatet før han begynte å le. Han hadde heller ikke fått med seg at Carew var aktuell for hans tidligere arbeidsgiver Inter i februar.

– Alt tar slutt en gang, sier Ibrahimovic som selv ikke har tenkt til å gi seg på landslaget med det første.

– Jeg kjører så lenge jeg kan, så lenge jeg er motivert og er fysisk sterk. Jeg har kontrakt med PSG dette året og ett år til, og så lenge jeg har proffkontrakt, kommer jeg til å fortsette. Men jeg kommer aldri til å leve på mitt navn og spille på landslaget på grunn av min karriere. Det er ikke rettferdig mot de andre. Er det noen på vei frem med et stort talent, er det bare å kjøre dem inn og ut med «Ibrakadabra».

Vil gi Norge «stryk»
31-åringen har stått over flere privatlandskamper de siste årene, men forklarte sin hyppie tilstedeværelse den siste tiden med at han nå er «billigere å hente hjem».

– Jeg dro tidlig fra Sverige og får ikke så ofte sjansen til å spille foran hjemmefansen. Dette er min sjanse til å vise meg frem for det svenske folk.

Før Ibrahimovic inntok podiet, var det landslagssjef Erik Hamrén som svarte på spørsmål fra pressen. Han forklarte sitt forhold til Norge og nordmenn på denne måten:

– Jeg hadde to fine år i Norge og liker nordmenn. Det sitter bra i hjertet. Det er artig, som dere sier, å være trener i Norge. Mange vil ha en klem, ta bilder og man våger å komme frem. Det var en veldig bra tid, men i morgen skal dere få «stryk», sier den tidligere RBK-treneren til TV 2 Sporten.