Braaten
Braaten
Daniel Braaten (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Daniel Braaten (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Klubbløse Braaten overrasket over landslagsuttaket

– Jeg hadde ikke regnet med å være med her, sier Oslo-gutten før landskampen mot Sverige.

Stockholm (TV 2 Sporten): 31-åringen står uten klubb etter at kontrakten med Toulouse gikk ut etter forrige sesong, men fikk likevel navnet sitt lest opp da Drillo tok ut troppen som møter Sverige på Friends Arena onsdag.

Det hadde ikke Braaten, som kun har spilt to landskamper og en treningskamp for Vålerenga siden serien i Frankrike tok slutt i mai, forventet.

– Jeg ble overrasket da jeg ble tatt ut i denne troppen. Jeg hadde ikke regnet med å være her, sier Braaten til tv2.no.

Sammen med agent Henning Berg (ikke fotballspilleren) har han vært på utkikk etter en ny klubb i sommer. Braaten har trent med Vålerenga, men ønsker helt å spille ytterligere to-tre år i utlandet før han eventuelt avslutter karrieren i Tippeligaen.

– Har du snakket med Drillo om situasjonen?

– Ja, vi har tatt en liten prat.

Les: Flo fikk studietur med landslaget i 40-årsgave av Drillo

Ber Braaten forte seg
Da landslagssjefen presenterte troppen som skal forsøke å sikre hans første triumf mot nabolandet i øst forrige uke, sa han til tv2.no at Braaten må finne seg en ny arbeidsgiver raskt dersom han skal være en del av VM-kvalifiseringshøsten.

Det samme gjelder Vadim Demidov som ikke er med til Sverige.

– Det er begrenset hvor lenge man kan være klubbløs og landslagsaktuell. Daniel må forte seg, få seg en klubb og spille fotball før september. Hvis ikke kommer han ikke med, sa Drillo som var syk og sto over pressetreffet i Stockholm mandag.

Daniel Braaten
Daniel Braaten

Les: Stefan Johansen om proffryktene: – Uaktuelt å råtne bort på en innbytterbenk

Håper på rask løsning
Braaten mener «det sier seg selv» at han må finne seg en ny klubb raskt dersom han skal få flere kamper med flagget på brystet, men føler formen er «ålreit» etter å ha trent med Vålerenga tidligere i sommer. Landskampen mot svenskene kan være en anledning til å gjøre seg bemerket for aktuelle klubber.

– Alle landskamper er gode matcher å vise seg frem i. Det er ny kamp og nye muligheter, men én match fra eller til gjør vel ikke så mye på CV-en, tror Braaten.

– Hvor raskt kan det ordne seg med en ny klubb?

– Ting går raskt i fotball. Det bør vel skje snarere enn senere.