Friends (Foto: Mike Egerton)
Friends (Foto: Mike Egerton)

Trolig 35.000 tomme seter i naboduellen

Lave billettpriser ser ikke ut til å lokke svenskene til Friends Arena for å se privatlandskampen mot Norge.

Solna (TV 2 Sporten): Mandag formiddag hadde det svenske fotballforbundet solgt cirka 11.000 billetter til onsdagens naboduell.

– Personlig syns jeg det er litt lite, men om man ser på privatlandskamper generelt er det nok ganske normalt, sier landslagsadministrator Lars Richt til tv2.no.

Les også: Flo fikk studietur med landslaget i 40-årsgave av Drillo

Håpet på 20.000
Han tror på et oppsving i interessen tirsdag og onsdag, og sier det trolig kommer rundt 15.000 for å se Norges møte med Zlatan Ibrahimovic og svenskene på flotte Friends Arena i Solna like utenfor Stockholm sentrum.

– Da vi avtalte denne kampen mot Norge håpet vi det hvert fall ville komme rundt 20.000, men EM for kvinner i sommer tok mye fokus som førte til at vi kom litt sent i gang med markedsføringen, forklarer Richt.

15.345 tilskuere så Norge slå Sverige 3-2 i en privatlandskamp på den gamle nasjonalarenaen Råsunda i 2005. Nå er det ferske Friends Arena med en kapasitet på hele 50.000 som venter.

Les også: Stefan Johansen om proffryktene: – Uaktuelt å råtne bort på en innbytterbenk

– Kommer på et ugunstig tidspunkt
Richt forteller at det svenske fotballforbundet har senket prisene på vennskapskamper de siste årene i et forsøk på å fylle tribunene. Enkelte billetter til onsdagens nabofeide går for kun 100 svenske kroner.

– Det er ikke dyrt i det hele tatt, mener Richt.

– Det er ikke landslagsfeber i Sverige for tiden?

– Jo, det er det. EM for kvinner ble en enorm suksess publikumsmessig og vi har noen «tunge» kamper senere i høst på herresiden. Denne kampen kommer litt innimellom på et ugunstig tidspunkt.