toppvenke
toppvenke

– Deltar ikke i «Skal vi danse» for å vise kropp

Venke Knutson ut mot kroppsfokuset før deltakelsen.

Av: Ingrid Marie Treborg

I høst braker en ny runde «Skal vi danse» løs på TV 2.

11 kjente navn skal ut på parketten. Mandag gjestet to av kjendisdeltakerne, Kathrine Sørland og Venke Knutson, «Ettermiddagen».

I videoen du ser øverst, prater de om kroppsfokuset som kommer i kjølvannet av deltakelsen. På bildet til venstre øverst i saken, ser du fjorårets «Skal vi danse»-deltaker Linni Meister i full sving på dansegulvet.

På forhånd har høstens deltaker Linda Johansen varslet at det blir storveis å vise fram hud i de korte dansekjolene man gjerne ser i programmet. «Nå skal kroppen vises fram!», jublet Linda nylig i VG.

Slik tenker ikke artist Venke Knutson. På spørsmål fra «Ettermiddagen»-programleder Sarah Natasha Melbye om hva Venke tenker om kroppsfokuset media ofte har rundt programmet, svarer Venke:

– Jeg håper ikke at det blir sånn. Jeg har ikke lyst til å være med på et slikt prosjekt – jeg vil være med på dansegleden. Jeg har sagt ja til en utfordring. Jeg er veldig opptatt av å være i bevegelse. Jeg håper at det kan handle om det, om gleden med å lære. Jeg håper ikke at det skal handle om skjønnhet og kropp. Da har jeg ikke lyst til at de skal se på. Jeg håper at det handler om å lære seg noe, og om at det er gøy å danse.

Les også: – Jeg har angst for å danse

Håper kostymene veier opp

linda
linda
Programleder og modell Kathrine Sørland sier at kostymene er en del av det hun kaller «sirkuset».

– Da må man ha på seg litt spenstige kostymer innimellom. Det er jo stas, det, tenker jeg. Jeg gleder meg. Jeg er såpass dårlig til å danse, at kostymene kan veie litt opp for det, sier hun lattermildt.

Venke sier at hun heller ikke håper at det blir fokus på hvor mye deltakerne går ned i vekt under deltakelsen.

Melbye nevner «Skal vi danse»-deltaker Carl I. Hagen, som har fortalt Se og Hør at han har gått ned 10 kilo allerede før konkurransen har startet.

– Kroppsfokuset kommer man ikke unna ... Hvordan skal man klare det, spør programlederen.

– Jeg trenger ikke å ha det, i hvert fall. For min del handler det om å danse, svarer Venke.

Vil ha danserumpe

Kathrine Sørland sier at Linda Johansen er «rå».

– Hun kommer til å se helt smashing ut, men det gjør vi også. Og – vi kommer til å bli veldig flinke til å danse, sier hun.

Sørland sier at også hun håper at danseferdighetene er i fokus, men programleder Melby bryter ut i latter etter at Katrine sier dette:

– Ser man på dette som en helhet, tror jeg at kroppsfokuset kommer til å gå en helt annen vei. Vi er jo ikke der for det – vi er der for å få sinnssyke dansebein. Og litt danserumpe.

I tillegg til Katrine, Venke, Carl I. og hans kone Eli, skal «Cæsar»-skuespiller Kim-Daniel Sannes, værmelder Isabella Martinsen, fotballtrener og motivator Tom Nordlie, ørkenrallykjører Pål Anders Ullevålseter, skuespiller og motivator Jarl Goli, samt «Idol»-artist Eirik Søfteland, kjempe om seieren i den niende sesongen av «Skal vi danse» på TV 2.