Renshaw snøt Greipel i Belgia

Mark Renshaw snøt hovedfeltet, med blant andre André Greipel, for en massespurt i etapperittet i Belgia og Nederland mandag. Australieren sikret seg seieren på 1. etappe.

Med halvannen mil igjen av den 175 kilometer lange etappen fra Koksijde til Ardooie i Belgia ble tremannsbruddet kjørt inn. Det lå an til å bli en massespurt. Lotto-rytter André Greipel, som vant én etappe i årets Tour de France, var en av de største favorittene.

Men bare kilometeren før mål måtte feltet gjennom flere skarpe svinger. Det utnyttet Belkin-rytter Mark Renshaw. Han fikk den nødvendige luken til resten og kunne trille alene over målstreken. Bak ham kom Greipel, som skuffet måtte se at muligheten i spurten røk. Giacomo Nizzolo (Radioshack) og Maximiliano Ariel Richeze (Lampre) var nærmest tyskeren.

Gabriel Rasch (Sky), den eneste nordmannen som sykler rittet, kjørte i mål med hovedfeltet. Han ligger på 120.-plass i sammendraget.

Mandagens etappe var den første av totalt sju etapper i Belgia og Nederland. Edvald Boasson Hagen vant rittet i både 2009 og 2011. Renshaws lagkamerat i Belkin, nederlandske Lars Boom, er regjerende mester. (©NTB)