Ezinne Okparaebo (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Ezinne Okparaebo (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Okparaebo sjanseløs på finaleplass

Ezinne Okparaebo med dårlig start i sitt semifinaleheat.

Ezinne Okparaebo ble nummer sju i sitt semifinaleheat på 100 meter og er dermed ute av årets friidretts-VM i Moskva.

Den norske sprinteren var uheldig med starten og løp inn til tiden 11,41. Resultatet er en nedtur fra søndagens forsøksheat, der Okparaebo løp inn til årsbeste på 11,23.

– Jeg var i blokka, så kjente jeg at det rykka. Jeg følte at noen tjuvstartet, var på vei tilbake og kom dårlig ut, sier hun til NRK.

Les også: Her er friidrett-VMs største stjerner

At det var nettopp starten som ødela for den norske jenta var spesielt skuffende, ettersom hennes styrke vanligvis er nettopp starten.

– Jeg akselererte forså vidt ganske bra til ikke å være i posisjon i det hele tatt, men jeg er definitvt ikke fornøyd med dette løpet. Starten var en stor kontrast fra det første løpet, sier hun.

Okparaebo måtte uansett ha overprestert for å få plass i finalen på 100 meter. Grorud-jenta måtte ha løpt inn på en tid bedre enn 11,01 for å sikre finaleplass. Okparaebos personlige rekord er på 11,10.

Storfavoritt Carmelita Jeter vant Okparaebos semifinaleheat med 10,95, og får plass i finalen med blant annet Murielle Ahoure, Shelly-An Fraser-Pryce og outsider English Gardner.

Finalen løpes mandag kveld.

Carmelita Jeter, Murielle Ahoure, Ezinne Okparaebo (Foto: DOMINIC EBENBICHLER/Reuters)
Carmelita Jeter, Murielle Ahoure, Ezinne Okparaebo (Foto: DOMINIC EBENBICHLER/Reuters)