MENER FILMEN ER VIKTIG: Assad Siddique mener problematikken som tas opp i spillefilmen «Jeg er din» gjelder mange unge norsk pakistanere. (Foto: Margrethe Miljeteig)
MENER FILMEN ER VIKTIG: Assad Siddique mener problematikken som tas opp i spillefilmen «Jeg er din» gjelder mange unge norsk pakistanere. (Foto: Margrethe Miljeteig)

Siddique trosset foreldrene for kjærligheten

«Jeg er din»-skuespilleren kjenner igjen mye fra dramafilmen i sitt eget liv.

Av Margrethe Miljeteig

Den norske spillefilmen «Jeg er din» vil rulle over kinolerrettene de neste ukene. Filmen er en moderne kjærlighetshistorie om den rotløse alenemoren «Mina» som sliter med å få kjærlighetslivet til å fungere.

Hun har også problemer med forholdet til sine pakistanske foreldre, som ønsker å bestemme hvem Mina skal være sammen med.

Assad Siddique, kjent fra «Izzat» og NRKs serie «Taxi», spiller faren til Minas barn i filmen. Han har en spesielt god grunn til å identifisere seg med filmen han spiller i.

– Jeg trosset alle utfordringer

– Det var veldig fint å spille i «Jeg er din». Det er en veldig autentisk fortalt histore. Jeg har hatt en veldig god følelse for det som fortelles helt siden jeg leste manuset, sier han til TV2.no.

– Jeg kjenner igjen veldig mye som jeg har sett og som jeg selv har opplevd i mitt eget liv. Jeg tror filmen treffer på mange plan, og at mange kan kjenne igjen mange følelser som vises i denne filmen. Dette er en film som treffer deg, sier Siddique.

Siddique opplevde selv at han måtte gå imot sine egne foreldre da han ønsket å gifte seg med ei norsk jente.

– Jeg var ung og hadde en norsk kjæreste som jeg var veldig glad i. Det var ikke lett, for foreldrene mine ville at det skulle være en person som forsto kulturen. Men det var såpass viktig for meg, så jeg trosset alle utfordringer knyttet til det. Det var første gang i livet at jeg trosset foreldrene mine. Det gikk så langt at jeg var villig til å gifte meg uten at foreldrene mine skulle komme i bryllupet. Men de kom selvfølgelig, sier han.

SE VIDEO: Assad måtte trosse sine egne foreldre:

736358

– Følg hjertet

– Jeg ser veldig mange unge norsk-pakistanere som gjerne vil gifte seg med norske gutter eller jenter. Jeg vil oppfordre dem til å følge hjertet sitt, og ikke tenke på hva familien mener eller hva alle andre sier. Det viktigste er at man vet hva man vil når man går inn i et slikt forhold, sier han.

Også på andre områder har Assad Siddique måttet gå imot foreldrene sine.

Siddique var programleder i første sesong av ungdomsprogrammet «Midt i smørøyet». Etter det har han drømt om å drive med film og TV.

– Men foreldrene mine anså ikke det som en karrierevei å velge. Jeg valgte derfor å satse på noe annet som var utfordrende, nemlig å bli Norges første flerkultuelle eiendomsmegler. Jeg tok utdannelse på BI og jobbet som eiendomsmegler noen år. Men en dag innså jeg at jeg ikke gledet meg til å gå på jobben lenger. Da kastet jeg inn hånkledet og satset på det yrket jeg hadde lidenskap for, sier Siddique.

Han valgte å bli skuespiller, og har ikke angret på det siden.

– Jeg har alltid likt å opptre. Min flerkulturelle bakgrunn har gitt meg en bred referanseramme som jeg bruker. Jeg har lidenskap for å gå inn i andre menneskers hode, sier han.