AKTUELL I STORFILM: Tobias Santelmann skal spille skurken i ny «Hercules» film. (Foto: Margrethe Miljeteig)
AKTUELL I STORFILM: Tobias Santelmann skal spille skurken i ny «Hercules» film. (Foto: Margrethe Miljeteig)

Tobias Santelmann må fete seg opp til skurkerollen

– Det første jeg skal spise om morgenen er en biff. Men det er helt fint, sier Tobias Santelmann, som spiller i ny Hollywood-film om Hercules.

Av Margrethe Miljeteig

Kon-Tiki-skuespilleren Tobias Santelmann (33) blir å se på de internasjonale filmlerrettene neste år.

Da spiller han kong Rhesus i storproduksjonen «Hercules: The Thracian Wars».

– Jeg spiller «The bad guy». Det er meg de skal ta. Det er veldig spennende, en helt ny opplevelse, sier Santelmann da TV2.no møter han på Filmens hus.

Måtte lære seg å ri og sloss med sverd

Innspillingene til den nye storfilmen er alt i full gang i Budapest. For å fylle rollen som den onde kongen, har Santelmann fått beskjed om å trene seg opp og spise mer.

– Jeg er ingen stor mann. Da jeg kom ned til innspillingen, syntes de at jeg var i tynneste laget. Jeg må feites opp litt, rett og slett, sier Santelmann.

– De kommer og kjenner på armene mine. Jeg våkner opp om morgenen, og det første jeg skal spise er en biff. Men det er fint, det, sier han.

Det er ikke bare den fete dietten som er nytt for den norske skuespilleren når for tiden spiller inn film i Budapest. I tillegg har han måtte lære seg en hel del nye ting.

– Det er hardt arbeid, og jeg må gjøre ting jeg ikke er vant til å gjøre. Jeg må ri på hest, noe jeg ikke er så god på, og sloss med sverd. Og det er 5000 personer på settet hver eneste dag, sier han.

VIDEO: SE SANTELMANN SNAKKE OM ROLLEN:

736353

– Helt hinsides hva jeg er vant til

Det er spesielt størrelsen på prosjektet som skiller Hollywood-produksjonen fra norske filmer Santelmann har deltatt i, som «Kon-Tiki» og «Jeg er din».

– Det er en størrelse på prosjektet som er helt hinsides det jeg er vant til. Dette er en storproduksjon selv til Hollywood å være. Vanligvis er det ett eller to kameraer som peker mot meg når jeg hører «Action». Nå er det fem, sier han.

Og selv om dagene ofte blir både 14 og 15 timer lange, og innspillingen kan gå hardt for seg, trives han godt i filmproduksjonen.

– Det er helt topp. Jeg får gjort nye ting som jeg ikke har gjort før, og det er fantsastiske folk. Jeg koser meg fælt, sier han.

– Ikke rom for nykkerier

Selv om det er en storproduksjon av Hollywood-størrelse, blir ikke Santelmann skjemt bort.

– Det er hardt arbeid. Jeg kjører ikke rundt i limoer, akkurat. Det er ikke rom for nykkerier.

– Til syvende og sist er det det samme arbeidet som vi gjør på en norsk produksjon, bare i en litt annen skala. Jobben er fortsatt den samme. Det bare er litt større muskler i sving, sier Santelmann.

Denne uken er Santelmann aktuell med en rolle i den norske filmen «Jeg er din» som har premiere 16. august.