Else Kåss Furuseth (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Else Kåss Furuseth (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Else Kåss Furuseth (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Else Kåss Furuseth (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)

Else Kåss Furuseth får eget talkshow

Drømmegjesten er klar. Problemet er bare at han ikke er i live.

Av Sandra Mei Ling Noer

Klokka har såvidt passert ti i lokalene til produksjonsselskapet Feelgood i Oslo. Else Kåss Furuseth (33) kommer tuslende ut av et møterom med en bærbar Mac under armen, hun har blomstrete skjørt og stort smykke med grønne, klinkekulelignende detaljer.

Komikeren forteller at hun er litt trøtt, men det er kanskje sånn det skal være når man er i planleggingsfasen av et helt eget talkshow.

– Nå har jeg aldri vært gravid, men jeg tenker at det er sånn... Nei, det er ikke lov. Det er ikke meningen å fornærme noen som har en bolle ovnen. Men jeg gleder meg veldig! Det er jo alltid spennende å se hvordan ungen blir seende ut, humrer 33-åringen.

Stian Blipp introduserer «Norges nye talkshowdronning»

737828

Vil helst intervjue Michael Jackson

Talkshowet kommer på TV 2 til høsten. Vi skal bli kjent med gjestene, vi skal også le. Furuseth har styringen på mikrofonen. Ifølge henne selv er det relativt lav terskel for gjester som vil inn i studioet.

– Her er det rett og slett alle som vil, holdt jeg på å si, men det er det ikke. Det er ikke som «Paradise Hotel». Det er alle vi har lyst til å prate med. Det er ikke så veldig mange begrensninger. Hvis Ozzy Osbourne er i byen, så vil jeg gjerne ha ham. Jeg er ikke en gnien type. Er det lov å si det?

UTENLANDS : Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn
  har valgt å flytte til London, fordi de begge bodde der i tidligere perioder
  av sine liv. (Foto: POOL, © ps)
UTENLANDS : Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn har valgt å flytte til London, fordi de begge bodde der i tidligere perioder av sine liv. (Foto: POOL, © ps)
33-åringen fikler med en bordklaff i møterommet vi har fått tildelt. Funderer på hvem hun ville hatt som gjest, av alle tenkelige.

– Drømmegjesten min er Usain Bolt når han endelig blir tatt for doping. Det er avhengig av situasjonene, rett og slett.

– Og hvis du kunne velge en gjest uavhengig av hvem det er i hele verden?

– Michael Jackson.

– Eller en som lever, kanskje?

– Men jeg går for Michael Jackson. Jeg går for gjenopplivning. Michael Jackson eller Elvis, det er drømmegjestene. Men jeg kunne også gjerne hatt Märtha og Ari, kanskje. Jeg ville prøvd å bli kjent med dem. De lever et liv jeg gjerne skulle hatt. De koser seg jo i et sånt herlig town house i London. De lever i en Hugh Grant-film. Uten gæren mann i underbukse.

Kontaktannone à la 1999

Har
  også troppet opp uten en trå i programmet.
Har også troppet opp uten en trå i programmet.
Terskelen for å komme inn til Else Kåss Furuseth er som nevnt lav. Komikeren klarer ikke helt å se for seg at det er noen hun ikke vil ha besøk av i talkshowet.

– Jeg er ikke noe gnien på det. Jeg låser ikke døra. Det er bare å ta kontakt.

– Så alle som vil komme på talkshowet ditt kan ta kontakt?

– Nei, det blir mer på privat basis. Det er bare å ringe. Eller vent, ikke lag en kontaktannonse. Det har jeg gjort så mange ganger. Det er veldig 1999.

Har klort seg fast til «Torsdag kveld»-gjengen

Apropos gamle dager, Furuseth har vært i rampelyset en god stund. Hun startet karrieren sin i NRK på 2000-tallet, både på radio og nett-TV. I 2002 laget Furuseth sketsjeshowet «Blymandag», sammen med Henrik Thodesen, Odd-Magnus Williamson, Morten Ramm og Sigrid Bonde Tusvik. Det var forløperen til «Torsdag kveld fra Nydalen», der 33-åringen har vært fast programleder siden 2009. Nå er det altså slutt.

Torsdag kveld fra Nydalen - sesong 8 (Foto: Fredrik Arff)
Torsdag kveld fra Nydalen - sesong 8 (Foto: Fredrik Arff)
Komikeren forteller at det slettes ikke blir så vemodig.

– Nå jobber vi jo heldigvis samme sted. Men det blir sikkert litt rart å se det på skjermen. Jeg er en sånn nerd som elsker å jobbe, så jeg vil helt sikkert savne den jobben og. Men nå har jeg klart å bli fadder for det ene barnet til Henriette (Steenstrup, journ. anm.), og så har jeg klart å bli barnevakt for Morten Ramm, så jeg har klart å klore meg inn og få plass i livene deres, på mer sånn polakk-vis.

Åpna truseskuffen for Leo Ajkic

En annen Else Kåss Furuseth tilsynelatende har prøvd å klore seg fast i livet til, er NRK-profil Leo Ajkic. I «Typen til» fikk seerne bli med dem på romantisk date med saueskinn og myk prat om følelser.

– Jeg skjønte at det ikke var på ekte, altså. For det er mye mer krangling i et ekte forhold. Jeg vet at det er mer krangling, og så er det mer ligging. Dette var mer som et samboerskap på det 70. året. «Skal vi ri på hest», liksom, vi må jo finne på noe, liksom? Fottur i Toscana, neste. Men det var jo veldig gøy.

Oslo 20130225. Else Kåss Furuseth og Leo Ajkic ankommer premierefesten
  og visningen av NRK-serien
Oslo 20130225. Else Kåss Furuseth og Leo Ajkic ankommer premierefesten og visningen av NRK-serien
– Føler du at programmet gjenspeilet hvordan du er på date?

– Dessverre. Ja. Jeg har ikke vært på så mange dates. Det var jo det jeg glemte også. Jeg åpna truseskuffen da jeg var der. Og dessverre er det sånn jeg er på date. Jeg ble jo så flau. Jeg tenkte liksom at Leo sikkert ville hjem til den ekte kjæresten sin hele tiden. Og så tenkte jeg at «nå må du ikke bli forelska på ordentlig». Det kunne fort skje med meg, sier 33-åringen.

Og det var heller ikke det eneste problematiske med datingen.

– Og så tenkte jeg på at han fikk betalt. Det er jo litt fælt når folk får betalt for å være kjæresten din. Så jeg følte egentlig at det ble en litt sånn uetisk situasjon. Og så trodde jeg kanskje litt at det var på ekte, så det var kanskje derfor jeg ble litt flau.

Fulle saler på «Kondolerer»

Det er ikke bare på TV-skjermen at Furuseth har utlevert seg selv. I 2011 hadde komikeren premiere på sitt eget show «Kondolerer». Publikum lo og gråt med i fortellingene om moren og brorens selvmord. Torshovteatret hadde fulle saler, etterspørselen etter billetter ble aldri mindre. Forestillingen ble flyttet til selveste Nationaltheatret. Også her har alle show vært utsolgt.

– Å få spille på Nationaltheatret var kjempegøy. Jeg skal spille mer i høst også. Det er rett og slett morsomt at det funker. For det er jo alltid gode muligher for det helt motsatte. Også er det jo helt uironisk. Det er et ekstremt tydelig budskap. Budskapet er at det er lov til å leve videre. Og så er det veldig gøy at det går an å gjøre dette showet samtidig som jeg gjør andre ting. Og det setter jeg pris på. At man kan gjøre ting i forskjellige verdener.

– Hvordan var det for deg å la folk bli kjent med en mer alvorlig side av deg under «Kondolerer»?

– Nå er vi i klisjélandskapet, men det er jo sånn at alles liv består av mange ting. Jeg føler at det går, eller det er jo ikke lov å si at latter og gråt går hånd i hånd, men jeg synes det er ganske morsomt å tulle med alvorlige ting. Så det er rett og slett veldig kult at folk liker det.

Fikk ærespris: – Drakk dere da dere bestemte dette, eller?

Oslo 20121206. Komiker Else
  Kåss Furuseth (t.h) vinner av Wenche Foss` ærespris 2012 . Skuespiller
  Hege Schøyen (f.v) og sjefredaktør i Se og Hør Ellen Arnstad på Hotel
  Continental torsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix (Foto: Varfjell,
  Fredrik/NTB scanpix)
Oslo 20121206. Komiker Else Kåss Furuseth (t.h) vinner av Wenche Foss` ærespris 2012 . Skuespiller Hege Schøyen (f.v) og sjefredaktør i Se og Hør Ellen Arnstad på Hotel Continental torsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)
Det er ikke noen tvil om at folk liker det Else Kåss Furuseth gjør. Billettsalget på forestillingene hennes taler for seg selv, i tillegg får hun skryt av kolleger og anmeldere. I fjor vinter skapte også 33-åringen overskrifter da hun fikk Wenche Foss' ærespris.

Prisen skal ifølge statuttene gå til en person, organisasjon eller institusjon som i sterk grad kan forbindes med Wenches livsglede, formidlingsevne og engasjement.

– Jeg kan ikke tenke meg en mer verdig prisvinner, sa Hege Schøyen.

– Drakk dere da dere bestemte dette, eller? sa Else Kåss Furuseth.

Humoristen innrømmer at hun synes det er vanskelig å skulle snakke om egne suksesser, selv om det med tiden har blitt en del av dem.

– Man blir veldig navlebeskuende hvis man hele tiden skal gå og tenke «Åh, jeg er så heldig! Oslo! Livet! Kjærligheten!». Men jeg synes det er kjempegøy å lage og finne på ting. Så jeg føler meg veldig heldig, sier hun til tv2.no.

Trenger ikke få betalt

Om 33-åringens nye talkshow blir en seermagnet, gjenstår å se. Furuseth innrømmer at nervene er på plass. Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting.

PARODI:
  Else Kåss Furuseth gjør narr av Alexandra Joners låttitler i Torsdag
  kveld fra Nydalen. (Foto: Torsdag kveld fra Nydalen/Senkveld)
PARODI: Else Kåss Furuseth gjør narr av Alexandra Joners låttitler i Torsdag kveld fra Nydalen. (Foto: Torsdag kveld fra Nydalen/Senkveld)
– Litt nervøs er jeg. Man er jo nervøs for ting man gleder seg til. Jeg er godnervøs. Jeg har vært verre før. Jeg er ikke Tommy Steine-nervøs, som dingler i veggen, liksom, det er ikke det, jeg er mer sånn vanlig nervøs. Men her får jeg jo kombinert mange ting jeg liker og så får jeg som sagt betalt for det. Jeg har ingen avtale om lønn ennå, men jeg regner med at det blir lønn også. Det blir mer som en sånn bonus, tenker jeg.

– Du burde kanskje vente til kontrakten er signert, før du sier høyt at du ikke trenger å få betalt?

– Jeg ville gjort det uansett. Jeg ville betalt for å gjøre det. Jeg kan virkelig betale for det, det kan du godt skrive. Jeg vil gjerne betale for å gjøre det. Det er greit.

Talkshowet til Else Kåss Furuseth kommer til høsten. Følg TV 2s høstlansering hele tirsdag på tv2.no!

Se Furuseth i het og blodig Rihanna-battle med Dorthe Skappel, Sigrid Bonde Rusvik og Henriette Steenstrup her:

657053

Se intervju med Furuseth fra etter at hun ble tildelt Wenche Foss' ærespris:

683697

Se komikeren på desperat kjærlighetsjakt her:

679349

Se Furuseth parodiere Triana Iglesias i en spennende blanding av «Paradise Hotel» og «Kjendisbarnevakten»:

673686

Se Furuseth intervjue Gunnar Greve på noe utradisjonelt vis i «Torsdag kveld fra Nydalen» her:

714172