Denne bilen ble kjøpt i navnet til en bergenser i romjulen i fjor. Han ble utsatt for identitetstyveri. Nå er seks personer tiltalt i saken som har forgreninger til Østlandet. Foto: PRIVAT
Denne bilen ble kjøpt i navnet til en bergenser i romjulen i fjor. Han ble utsatt for identitetstyveri. Nå er seks personer tiltalt i saken som har forgreninger til Østlandet. Foto: PRIVAT

Seks tiltalt for bilsvindel i millionklassen

Omfattende bruk av identitetsforfalskning.

Nå har statsadvokaten i Hordaland tiltalt seks personer for en rekke grove bedragerier, identitetstyverier, heleri og dokumentforfalskning.

I Hordaland klarte den antatte ligaen å få ut to biler samt forsøk på en tredje, da politiet rullet opp svindelaffæren i romjulen og i begynnelsen av januar, skriver BA.

Til sammen tolv personer har vært siktet i tre forskjellige politidistrikt, men påtalemyndigheten har funnet beviser for å tiltale seks av dem. Totalt dreier det seg om millionverdier.

Omfattende rettssak

Det er avsatt 16 dager til rettssaken fra 9. oktober i år.

Det startet med et oppslag i BA 8. januar. Bjørn Bratlie ble utsatt for ID-tyveri. To for ham ukjente menn lyktes i å kjøpe en Mercedes til 330 000 kroner – bare ved å si navnet og vise fram et falskt visakort.

Politiadvokat Katrine Engelsgjerd Eikestad opplyser at etterforskningen ikke er avsluttet selv om det er tatt ut tiltale.

– Erkjenner seg ikke skyldig

«Seks personer er tiltalt, men politiet arbeider fortsatt med å avklare de involvertes ansvars- og rollefordeling», skriver hun i en uttalelse til Gulating lagmannsrett.

Bakgrunnen er at en av de tiltalte, en 30-åring fra Bergensområdet ba seg løslatt før helgen.

Lagmannsretten mente det ikke var fare for bevisforspillelse lenger, men påtalemyndigheten anket løslatelsen til Høyesterett.

– Min klient erkjenner seg ikke skyldig i tiltalen, sier forsvarsadvokat Erik Mjell til BA.

– Nekter å oppgi kode

30-åringen er tiltalt for seks bedragerihandlinger, ni tilfeller av dokumentfalsk, fire identitetstyverier, heleri og narkotikaforbrytelser.

– Han har hittil ikke bidratt til sakens opplysning i avhør, verken hva gjelder egen eller andres rolle. Han nekter også å oppgi kode til iPad og iPhone, skrev påtalemyndigheten til retten.

I tillegg skal personlige økonomi gjennomgås ytterligere, og politiet gjennomgår fortsatt et meget omfattende databeslag der 19 av 25 digitale lagringsenheter så langt er undersøkt.

Les flere bil- og motorsaker i BAs motormagasin her

LES OGSÅ: Denne annonsen er svindel